Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 60'ıncı hükümetin Bakanlar Kurulu listesini yeni Cumhurbaşkanı'na sunmasını istediğini söyledi.

Erdoğan, Sezer'le yaptığı kısa görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Erdoğan şöyle konuştu: Bir çok istişarelerden sonra listemi hazırladım ve sayın Cumhurbaşkanımıza sunmak üzere huzurlarındaydım. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Hiç listeyi çıkarmaya gerek yok. Bunu yeni Cumhurbaşkanına sunmak daha isabetli olur.' dedi.

Erdoğan, Sezer ile arasında geçen diyologu şöyle ifade etti: 'Sayın Cumhurbaşkanımız listemizi cebimizden çıkarmadan yeni bakanlar kurulu listesinin yeni cumhurbaşkanına sunulmasını istedi.'

'Benim için sürpriz oldu. Bunu bir jest olarak algılamam mümkün. Bana göre gayet olumlu müspet bir yaklaşım.

Bazı konuşmalar ikimiz arasında kalsın, bunlar da ikili mahremiyet konusu var.

Devlet Bakanlıkları ile ilgili olanların bir sorumluluk alanı var, bağlı kuruluşlar, ilgili kuruluşlar var. Bunların hesine ilişkin çalışmalar yapıyoruz. Bunlar bakanlık kesinleştikten sonra açıklamak doğru olur.
Ayrıca icracı bakanlıklarda da bazı değişikliklere gideceğiz. Kültür ve Turizm, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gümrük ve dış Ticaret Bakanlıkları bunlar arasında.'

Listemiz onandıktan sonra kimleri oalacağını göreceksiniz. Kabinemiz daha çok istikrarı hedefleyen bir kabine. Yeni bakanlar kurulu listesi benim dışında 24 isim var.

Sizlerden esinleniyorum. O kadar çok thmin yapılıyor ki tutturanlarda oluyor tabi...

haber7


 

Editör: HABER MERKEZİ