28 Şubat post modern darbesinin en önemli mağdurlarından Refah Partisi eski milletvekili ve eski Rize Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, 'Muz Cumhuriyeti miyiz? Diye sordu!

Şevki Yılmaz yaptığı açıklamada AKPye aba altından sopa gösterildiğini ifade ederek, 'Türkiyede seçimle işbaşına gelmiş ve halkın büyük bir çoğunluğunun oyunu almış iktidara karşıymış gibi görünen bu dava aslında millete açılmış ve 22 Temmuz seçimlerinde verdiği karardan dolayı millet cezalandırılmak istenmiştir... Sosyo-ekonomik alanda tam manasıyla istenen ve özlenen bir Türkiye gerçekleşmese de bu uğurda alınan yol göz ardı edilemeyecek kadar pozitiftir, bundan rahatsız olan çevrelerin dış güçlerin talimatıyla tekrar devreye girmesi söz konusudur… ' dedi.

BU DAVA AÇILMAMIŞ, AÇTIRILMIŞTIR

'İrana karşı saldırı planlarında Emperyalizmle birlikte hareket etmeyen AKP İktidarına seçenek olarak Afganistanda verilmek istenen rolünde kabul görmemesi üzerine başlayan bir süreçle karşı karşıyayız..' diyen Şevki Yılmaz,

'ABD Savunma Bakan yardımcısının geçtiğimiz günlerde asker ve hükümet nezdinde yaptığı görüşmelerde askerimizin Afganistanda aktif rol alması talep edilmiş, Genel Kurmay ve hükümetten Mehmetçiği Afganistan batağına sokmayız reddi gelince de Kuzey Irakta ki sınır ötesi operasyonda geri çekilmenin baskılar sonucu öne alındığı tartışılmıştı!

Önümüzde ki günler de, ABDdeki Siyonist çetenin en önemli beyinlerinden Cheney Türkiyeye gelecek ve masada tekrar büyük ihtimalle İran ve Afganistan konusu olacak…' diye konuştu.

Habervakti.com sitesine konuşan Şevki Yılmaz, kapatma davasına ilişkin diğer gözlemlerini şöyle aktardı...

'Hükümetin hareket alanını daraltmak maksatlı bu kapatma davasına bir de bu açıdan bakmanızı öneriyorum..

Savcının Cumhurbaşkanını dahi laikliğe aykırı eylemlerin odağında göstermesi bu davanın ne kadar siyasi bir dava olduğunu gözler önüne sermiştir..

Hukukçular, bunun Anayasal suç olduğunu vurgulayarak hükümete bu savcıyı görevden alın çağrısı yapmışlardır.

İç ve dış mihraklar çıkarları etrafında ittifak ederek düğmeye basma kararı almışlardır.

Geçmişte 28 Şubat'ın mimarı ve başaktörleri görevlerine başlamışlardır.

Yasak kapsamına cumhurbaşkanının sokulmasının sebebi budur.

Mimara, proje takip bedelini ödemek için vaat edilen cumhurbaşkanlığı makamı da bu yüzden boşaltılmak istenmektedir.

Siyasi irade ye düşen görev milletin kendisine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanmasıdır.

Bu oyunu bozmak için:

1: Çok geç kalındığına inandığım hatta geçen dönemde yapılması elzem olan parti kapatmayı tamamen yasaklayacak hatta Anayasa Mahkemesi'nin yetki sahasından çıkaracak anayasal değişiklikler vakit geçirilmeden yapılarak bu oyun bozulmalıdır.

2: Geçmişteki yanlışlarımızdan ders alarak dikkatli cesur hareket etmelidir.

3: Erken seçime her an hazırlıklı olunmalı..

4: Milletten başka hiçbir makama hesap verilmemelidir..Savunma yapılmamalıdır.
Savunmaya gidilmemelidir...

Millete düşen görev ise oy vererek seçtiği vekillerine ve hükümetine sahip çıkmasıdır...'

Cafesiyaset 

Editör: HABER MERKEZİ