Seçimlerin 12 Haziran’da yapılması kararı 1 Mart’ta kabul edilir ve karar 2 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanırsa memurların da aralarında bulunduğu resmi görevliler 9 Mart akşamına kadar görevlerinden istifa etmek zorunda kalacak.

 

Seçim takviminin resmiyet kazanması halinde değişik partilerden milletvekili olmayı planlayan memurlar, görevlerine yeniden dönebilmek için verilen süre içerisinde görevlerinden istifa edecek.

 

Serbest meslek sahibi diğer adaylara göre kararlarını daha önceden vermek zorunda kalacak memurlar için geriye sayım erken başladı. Adaylığı düşünen memurlar, Ankara’nın yollarını aşındırıyor.

 

 İŞTE SEÇİM TAKVİMİ

 

12 Haziran’da yapılacak genel seçimler için gözler TBMM’de alınacak seçim kararına çevrildi. AKP’nin, seçimlere ilişkin teklifini önümüzdeki hafta Meclis’e sunması ve 1 Mart Salı günü de Genel Kurul’da, genel seçimlerin 12 Haziran’da yapılmasına yönelik karar alınması bekleniyor.

-Seçim kararının alınmasıyla da siyasi partilerde hummalı bir çalışma başlayacak. Siyasi partiler bir yandan seçim beyannamesi çalışmalarına bir yandan da aday belirleme çalışmalarına sahne olacak. 

-Seçim kararının 1 Mart’ta alınmasının ardından, karar 2 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanacak ve beş gün sonra da İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanları Anayasa’nın 114’ncü maddesi gereği istifa edecek. Yerlerine ise Başbakan, yine Anayasa gereği Meclis’ten ya da dışarıdan atama yapacak. 

-Seçim kararının Resmi Gazete’de ilanından 1 hafta sonra 9 Mart’ta aday olmak isteyen hakimler, savcılar, yüksek yargı mensupları, öğretim elemanları, memurlar, belediye başkanları, subaylar, astsubaylar, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, görevlerinden istifa edecek.

Editör: HABER MERKEZİ