AKP den aday adaylığı müracaatına bulunan Sebahat Çakır “21 yüz yılda halen türban meselesi konuşuluyorsa bu ülkemizin ayıbıdır. Vekil seçilerek Rize'de bir ilke imza atmak istiyorum” dedi.

AKP den Rize milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Sebahat Çakır Rize Gazeteciler Derneğini ziyaret edere basın açıklamasında bulundu.

Eşinin iki dönemdir Çayeli belediye başkanı olduğunu söyleyen Sebahat Çakır 'Eşim siyasetin içinde bende ona destek amaçla iki dönemdir siyasetin içinde yer alıyorum. Ülkemin en çalışkan, en cefakâr ve vefakar kadınları Karadeniz bölgesinde yer almakta. Rize den bugüne kadar hiçbir kadın milletvekili çıkmadı. Rize de bir ilke imza atmak istiyorum. Başbakanımızın son konuşması beni etkiledi ve siyasete girmeme neden oldu. Başbakanımız mecliste daha çok bayan istedi. Ben de bundan etkilendim. Rize siyasetine kadın eli değmeli diye düşündüm. Siyasette kadın tavazzuh ve samimiyettir. Kadınlarımızın desteği ile vekilliği layık i ile yapacağım, kutsal bir yola girdim inşallah başarılı olurum” dedi.

Mecliste türban ile girilemeyeceği sorusuna ise “Baş örtüsü memleketimizin maalesef sorunu, dünya da böyle bir sorun yok. 21 yüz yıl da hala başörtüsü işi ile uğraşıyorsak bu bizim ayıbımız. Bu konuda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum” dedi.

Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır ise eşinin siyasetin içinde yer aldığını ve iki dönem belediye başkanlığında kendisine büyük destek bayanlardan geldiğini söyleyerek 'Bu eşimin kendi kararı, Ziraat mühendisi ve kamu bölümü mezunu. Eşim verdiği kararda yanındayım” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ