Açılışta konuşan TDH Rize İl Başkanı Muammer Öksüz, şu ana kadar hareketin 81 il ve 890 ilçede örgütlendiğini belirterek, “Partimiz,  40 gün sonra partileşecek hareketimiz Türkiye’de tabandan tavana bir ilki gerçekleştirecektir. Türkiye’nin tüm kesimlerini kucaklayan halkı tarafından kurulacak olan bir partidir. Bu harekete bakıldığında siyasi yelpazeden her kesiminden içinde bulunan bir harekettir. Çayeli ilçesi Rize siyasetinde önemli bir yere sahip. 18 ay başbakanlık yapan sayın mesut Yılmaz’ın ilçesi Güneysu’ da Rize siyasetine yön veren ilçelerden biri Biz Rizeli iki başbakanımızı hiçbir ortamda eleştirmedik. Onları eleştirme işi Sayın genel Başkanımızın işidir” dedi.

 

Öksüz, emekten geldiğini belirterek, “İl başkanlığı görevi bana verildiğinde genel başkanıma emeğin olmadığı yerde bulunmayacağım sözünü verdim Türk siyasetinde taban olmadı mı, o siyasi hareket kolay biter Artık vatandaş yılardır siyasetin içinde olanı değil yeni yüzleri istiyor” dedi.

 

Açılışa katılan TDH Trabzon il başkan yardımcısı Fahri Kaptanoğlu, genel başkanları Mustafa Sarigül’ un Rize’ ye ayrı bir önem verdiğini belirterek, “Rize bizim hareketimizde ayrı bir önemi var. Rize’nin 2 başbakanı var. İki başbakanın bulunduğu ilde siyaset yapmak yürek işidir. Ama bizim hareketimiz tabandan tavana giden bir harekettir Dünyada ilk kez böyle bir parti kurulacak. Biz bu yöntemle de alternatif oluyoruz” dedi.
 
Açılışa katılan Çayeli, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı ve  Belediye Meclis Üyesi Hüseyin  Öztürk hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
 
Editör: HABER MERKEZİ