Niğde Çiftlik Belediyesi Bozköy Beldesi AK Parti Başkan Adayı Kemal Beşer, yerel seçimlerde kaybeden adaylardan biri oldu. Bozköy'de Demokrat Parti birinci, MHP ikinci parti oldu. 

AK Parti Niğde mitinginde Başbakan Erdoğan'ın kolunun altından kafasını çıkararak tüm Türkiye'de ilgi odağı haline gelen Beşer ise 3. sırada yer aldı. Kemal Beşer, seçim çalışmalarında yapılan anketlerde objektiflere yansıyan görüntülerin kendisine büyük  bir oy potansiyeli ile geri döneceğini açıklamıştı. Ancak sonuçlar Beşer'in beklediği gibi olmadı.

HABERTURK.COM'a konuşan Kemal Beşer, Bozköy Belediyesi'ni  AK Parti değil, Demokrat Parti adayının kazandığını ve kendisinin bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti. 'Ne kadar oy farkı var?' sorusuna ise, ''Artık takip etmiyorum kaybettik'' yanıtını verdi.

Önceki seçimde AKP adayının kazandığı Bozköy'de seçimi kazanarak koltuğa oturmaya hazırlanan Demokrat Parti'den Hüseyin Aslan ise AKP'ye verilen oylarında adaya değil partiye verildiğini söyledi.

Aslan, AK Parti adayının mitingde yaptığı kafa çıkarma olayını şu sözleriyle yorumladı: ''Seçim öncesi ilginç görüntüler yaşandı ama bu durum seçmenin tercihini değiştirmeye yetmedi.'

Aslan, Bozköy'de altyapının eksik olduğunu, yolların çok kötü durumda olduğu ve içme sularında zehir olduğunu söyleyerek ilk iş olarak bu sorunları düzelteceğini dile getirdi. Aslan, yapacağı yeni yatırımlarla da belediyede maaş sorununu çözeceğini ifade etti.

Burak Taşçı/HABERTÜRK

Editör: HABER MERKEZİ