Haber: Yusuf Ziya TAŞ 

Seçim Çalışmalarını Sürdüren, Devlet Bakanı,  AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Çayeli Sırt Köyünde Şairler deresi eşrafıyla kahvaltıda buluştu. 

Kahvaltının yapılacağı alana gelen bakan Yazıcı, kendisini tek sıra halinde bekleyen köylülerle tek tek tokalaşıp, kahvaltı masasına geçti. Bakan Yazıcı : ‘’Kahvaltıyı hızlıca yapalım ardından kelama geçelim.’’ Dedi. 

Kahvaltı bittikten sonra konuşmasını yapan Devlet bakanı Hayati Yazıcı, Sağlıktan eğitime, Çaykur’dan Karadeniz Sahil Yoluna birçok konuya değindi.

Hükümetin sağlık alanında yaptıkları icraatları anlatan Bakan Yazıcı, Biz iktidara gelmeden önce hastanelerde vatandaşlarımız gününü kuyruklarda geçiriyordu, Hastane kuyruğu ayrı ilaç kuyruğu ayrı. Bir günün hastanede geçiyordu. Biz iktidara geldik önce sağlık dedik. Çünkü her şeyin başı sağlıktır bununla bağlantılı olarak da İşçi memur ve emeklileri tek çatı altında birleştirdik ve sağlık alanında adeta devrim yaptıklarını söyledi. 

Eğitim alanındaki icraatlarından da bahseden Bakan Yazıcı, ‘’Eskiden okullarda bir öğrencinin kitabı olurdu bir öğrencinin olmazdı. Kitabı olmayan öğrencinin derslere konsantre olması imkansız. Biz iktidara geldik önce eğitim dedik ve kitapları ücretsiz olarak öğrencilere verdik. Ama artık bu da yeterli değil, 2023 vizyonuyla okullarımızı akıllı tahtalarla donatacağız ve öğrencilerimize de elektronik kitaplar vereceğiz.’’Dedi. 

Son günlerin popüler konusu olan Çaykurun özelleştirilmesi hakkında da net mesajlar veren bakan Yazıcı, ‘’Televizyonlara çıkıp Çaykur un seçimlerden sonra özelleştirileceğini söylüyorlar. Biz ne kadar özelleştirilmeyeceğini söylesekte yine aynı sözleri söylemeye devam ediyorlar. Bizde en sonunda otobüse yazdık Çaykur özelleştirilmedi, özelleştirilmeyecek diye ve öylede olacak Çaykuru özelleştirmeyeceğiz. Karadeniz sahil yoluna da değinen Bakan yolu başlatanlara ve Eski başbakan Mesut Yılmaza teşekkür etti ve konuşmasını tamamladı. Kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğu gözlenen Bakan Hayati Yazıcı seçim otobüsüyle Sırt köyünden ayrıldı.

Ardından açılışını da yaptığı Yamaç ilköğretim okuluna gelen Hayati Yazıcı burada öğrencilerle buluştu. Öğrencilere çikolata dağıttıktan sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve Bir diğer programa katılmak üzere Çayeli merkeze hareket etti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Editör: HABER MERKEZİ