Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Milli Görüş’ün Meclisteki tek temsilcisi, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman parti programları çerçevesinde Rize’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Rize İl Başkanı Suat Yazıcı ve yönetimiyle kahvaltı buluşması yapan Karaduman, gençlerle istişare yaptıktan sonra İl Başkanlığında gerçekleştirilen Eylül Ayı İl Divan Toplantısı’na katıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen toplantıda ekonomide adaletsiz paylaşımlar olduğu iddiasında bulunan Karaduman, “Yirmi yıl önce nüfusun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 34’üne sahipken bugün nüfusun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 60’ına sahip olmuş durumda. Bu da demektir ki zengin daha zengin, fakir daha fakir olmuştur.” dedi.

Tarım politikalarına da değinen Karaduman, “2002 yılında ülkemiz bir milyon ton buğday ithal ediyordu. Bugün vatandaşımızı tarımdan uzaklaştırdılar. Şimdi 20 milyon ton buğday ithal ediyoruz. Saman ithal eden bir ülke olduk. Maalesef uluslararası tarım firmalarına danışmanlık yapan bir tarım bakanımız var.” diye konuştu.

Daha sonra çay bahçelerini gezip çay fabrikası ziyaretlerinde bulunan Abdulkadir Karaduman, Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Hasan Uzun ile istişarelerde bulundu.

Karaduman, çay üretiminin daha kurumsallaşması ve çay üreticilerinin de refah içinde çayını toplayabilmesi için bir çay kanunu hazırlığında olduklarını ifade ederek, 1 Ekim’deki meclis açılışına kadar bu çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.
 

Editör: HABER MERKEZİ