Son MHP Kongresinde MHP Genel Başkanlığına aday olan Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Muhafazakar Oluşumu parti haline getirdi. Bir süredir partileşme çalışmaları yürüten Yılmaz, Milliyetçi ve Muhafazakar Parti adı ile partisini resmen kurdu. Parti Genel Merkezi olarak Oran seçilirken, ilk MKYK, Mayıs ayında toplanacak.

Yılmaz, 'Milliyetçi ve Muhafazakar Parti bütün siyasi kirlenmişliği ortadan kaldırmak ve özü itibari ile milliyetçi ve muhafazakar olan Türk milletini bir daha dağılmamak üzere tek çatı altında toplamak ve Türkiye'yi 5 yılda dünyanın 5 büyük ekonomisinden biri yapmak üzere kurulmuştur. MKYK Türk siyasetinde kirlenmemiş ve hiç siyaset yapmamış girişimci ve yönetici ruhu yüksek, dünyayı tanıyan, uluslararası deneyimi yüksek ve ekonomik özgürlüğünü kazanmış, siyaseti sadece sosyal sorumluluk projesi olarak gören mümtaz şahsiyetlerden seçilecek. 2 ay içerisinde teşkilatlanmasını ve MKYK'sını belirleyecek olan MMP, Mayıs 2010'da ilk Olağan Kongresini toplayacak' dedi.

MMP'nin Türk siyasi tarihinde bir ilk olduğunu savunan Ahmet Reyiz Yılmaz, 'MMP Türk siyasi tarihinde adında ve tüzüğünde Milliyetçilik ve Muhafazakarlığı bir arada kullanan ilk ve tek parti unvanını da elde etmiş durumda. Milliyetçi ve Muhafazakar Parti kısa adı MMP olan yeni partinin logosu ise arka fonunda dünya resmi ve dünya resmi üzerinde bulunan iç içe geçmiş olan 3 Hilal ve son hilal içinde var olan parlayan 3 yıldızdan oluşmaktadır. Logonun içindeki 3 yıldız Hak, Adalet ve Refah'ı temsil ederken yeryüzü üstünde bulunan iç içe geçmiş üç hilal ise bu kavramların sadece Müslüman Türk Milleti için değil; tüm dünya insanlığı için benimsenen bir anlayışı temsil etmektedir' diye konuştu.

OLAY53

 

Editör: HABER MERKEZİ