Hemen her seçim öncesi yazdığım bir iki yazıyla görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşıp seçimlerden sonrada değerlendirmelerle karşınıza çıkmışımdır. Bugüne kadar yazdığım yazılar ve öngördüğüm konularda sizleri hiç yanıltmadım. Birkaçını hatırlayacak olursak özellikle, referandum sonrası yazdığım bir yazıda Ak Parti’nin oyunu yüzde 51.5 dediğimde, yine Sayın Mesut Yılmaz’ın bu seçimlerde tarafsız kalacağını söylediğimde ve yine Rize’de rekor oyun Çayelili bir adayın gösterilmesinden geçtiğini yazdığımda, bazı hemşerilerim beni saçmalamakla, hayal preslikle suçlamıştı. Hatta hakkımda bir köşe yazısı bile yazılmıştı. Sizlere mahcup etmediği için “Her şeyi en iyi bilen, her şeye gücü yeten” El HAYY c.c olan Rabbime nihayetsiz şükrediyorum.

Çayeli’mizdeki seçimlerin sonuçlarına yaklaştığımız sırada, içimden her dört kişiden üçü bir partiye oy verdikten sonra artık siyasi tartışmalara girmemeye karar verdim. Bir ara yazı yazmanın esprisi kalmadığını bile düşündüm. Ancak Ak Partiye oy vermemiş yüzde yirmi beşlik bir kesimi dikkate almamazlıkta bize yakışmazdı. Hemen söyleyeyim Ak Partiye oy vermeyenlerin yarısı seçimlerden sonra keşke bende oy verseydim demişlerdir. Çünkü vekil çıkarılabileceği umuduyla verilen ciddi oylar vardı. Diğer yarısı ise yapılacak güzel hizmetlerden sonra oy vermediğine pişman olacaklar diye düşünüyorum. Bu görüşümüz yarışma mantığı içerisindeki düşüncelerdir. Yoksa Ak Partiye hiç oy vermeyeceklere saygısızlık anlamına gelmemelidir. Muhalefetsiz demokrasiden bahsedemeyeceğimize göre diğer partilerde muhakkak ki oy alacaktır. Benim tercihim muhalefet partisinin de güçlü olmasından yanadır.

Rizeliler bu seçimde tarihi rekora imza attı. Ancak bir puanlık bir oy daha alınabilseydi Türkiye rekoruda gelecekti bundan dolayı biraz üzgün. Bu duruma engel olarakta yerel yöneticilerin hatalarından kaynaklı olduğunu söyleyenler ciddi oranda. Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı’nın seçim sürecinde sergilediği performans tüm hemşerilerimizin dilinde ve hakkındaki önyargılı olumsuz düşünceler tamamen sililindi. Yine Sayın Mesut Yılmaz’ın seçimlere müdahil olmaması hemşerilerimizi çok memnun etmiş ve Rize’de seçimlerin kardeşlik havasında geçmesine vesile olmuştur. Kendisine şahsim ve hemşerileri adına teşekkür ediyorum.

Sayın Başbakanımız artık dünyada sözü dinlenen ve önümüzdeki süreçte çok daha dikkatle dinleneceğine inandığım küresel bir lider edasındaki balkon konuşması ve hemen onu destekler mahiyetteki helalleşme ve davalardan vazgeçme adımları yeni Türkiye’nin kapısını sonuna kadar aralamıştır. Muhalefet açısından hiçbir değişiklik muhalesef göremiyorum. Helalleşmeyi bile algılayamayan liderlerimiz eski Türkiye’de yaşamaya devam ediyor demek zorunda kaldığım için ayrıca üzgünüm. Birde bağımsız adlı “Bağımlı” seçilerek milletvekili olanlar var. Onlara Rize’den sesleniyorum makul isteklerle seçmenlerinize ve bölgenize hizmet etme imkânınız var bundan yararlanın. Aksi takdirde uçuk taleplerle ülkemizin gündemini meşgul etmeye devam edecek olursanız biliniz ki sabrımızı taşırıyorsunuz. Başta biz Rizeliler olmak üzere bu aziz millet ve onun yüzde elli oyla seçtiği iktidar, size asla pabuç bırakmaz bunu beyninize iyice yerleştirin. Her şeye rağmen ümit ediyorum ki meclisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte onlarda bu yeni sürece dâhil olacaklar ve Milletimizin beklediği özellikle yeni anayasanın yapılmasına önemli katkı vereceklerdir.

Bu arada bana yazılarımda tarafsız olmadığımı, bir partiye çok açık destek vermemin yakışmadığını söyleyenler hiç kusura bakmasın. Bu ülkeyi Sayın R. Tayyip Erdoğan ve Ak Partiden daha iyi yönetecek biri çıkıncaya kadar bu durum aynen böyle devam edecektir. Aksine böyle düşünenlere ve siyaset yapma sevdası olan arkadaşlara Ak Parti den başka bir yerde siyaset yapma şansınız kalmadığını ve enerjinizi, bilginizi ve tecrübelerinizi bu partide harcamaya davet ediyorum.

Son olarak benim “Rize Tarihi Fırsatın Arifesinde” adlı yazıma ilgi gösterip yayınlayan Çay habere, Zaman 53 e, Haber 53 e, Laz habere ve Çamlıhemşin haber site sahip ve yöneticilerine, Yeni Çayeli ve Fırtına gazetelerimizin sahip ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Yorumlarıyla katkı verenlere de ayrıca teşekkür ediyorum.

Rize’miz bu yeni dönemde başta Baş Usta Sayın Başbakanımız olmak üzere, iki yardımcı usta ve birde Rize uzmanı vekillerimizle altın dönem yaşayacağına olan inancımı tekrarlayarak sizleri Allaha emanet ediyorum.

Hürmetlerimle.

[email protected]

 

Editör: HABER MERKEZİ