Adayı Tanıtım Toplantısı Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) gerçekleştiriliyor. Mehmet Ali Şahin, Başbakan Erdoğan'ın Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

DUYGULANDIRAN SİNEVİZYON

Başbakan Erdoğan salona girdi, açıklamayı Ak Parti Genel BaşkanvekiliMehmet Ali Şahin yapacak. Toplantının başında Erdoğan'ı anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterilen film 'Zor olsa da' ismini taşıyor. Film Erdoğan'ın siyasi geçmişini anlatıyor. Sinevizyon gösterimi sırasındaBaşbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın duygulandığı, Emine Erdoğan'ın ağladığı görüldü.

ERDOĞAN'IN HAYATI ANLATILDI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ak Parti'nin 12.Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu duyurdu. Ak Parti'nin adayının duyurulmasının ardından Erdoğan'ın hayatını anlatan filmin gösterimine geçildi.

Mehmet Ali Şahin'in konuşmasından satır başları:

Bu anlamlı günde anlamlı saatte sizleri en içten duygularla selamlıyorum. Tarihi nitelikteki bu toplantının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Hatırlayacaksınız 2007 yılında onuncu cumhurbaşkanının görev süresi dolmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi 11. cumhurbaşkanını seçecekti. Biz Ak Parti olarak anayasaya yasalara ve Meclis iç tüzüğüne uygun şekilde hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak hiçbir seçimde öne sürülmeyen şartlar bizCumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman önümüze çıktı. Hukuk ayaklar altına alındı ideolojiler gün yüzüne çıktı. Ancak biz hiçbir zaman hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğemezdik. Derhal millete gittik olup bitenleri milletimizle paylaştık.

Öncelikle Anayasaya değişikliğini gerçekleştirdik. Milletimiz daha güçlü şekilde bizi parlamentoya getirdi ve önce Meclis'te 11. cumhurbaşkanımızı seçtik ardından anayasa değişikliğini referanduma götürdük. Mİlletimize şükran borçluyuz ki referandumda yüzde 70'e yakın bir oyla milletimiz anayasa değişikliğini kabul etti.

'ADAYIMIZ TAYYİP ERDOĞAN'DIR'

Bugün cumhurbaşkanını halkın belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. Uzun bir aday tespit süreci yaşadık. Sayın Başbakanın başkanlığında hemen herkesimle istişarelerde bulunduk. Teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızla kadın ve gençlik kollarımızla görüştük. STK'ların ve siyasi partilerin görüşlerini aldık halkın nabzını tuttuk. Milletin reisi cumhur olarak görmek istediği ismi nihayet tespit ettik. Biliyorsunuz bir kişininCumhurbaşkanı adayı olması için en az 20 milletvkeilinin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor. Biz grubumuzdaki tüm milletvekili arkadaşlarımızın imzalarını topladık. Tüm milletvekili arkadaşlarımızın ittifakıylaCumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Aziz milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız, başbakanımız, İstanbul Milletvekii Recep Tayyip Erdoğan'dır.

 

Editör: HABER MERKEZİ