Kıymetli vekilimiz Muhammed Avcı'nın önümüzdeki dönem aday olmayacağına dair yaptığı açıklamasını üzüntüyle takip ettim.

Rize uzun zaman ardından; halkı ile iç içe, Rize’yi dava etmiş, Rize’ye hizmet şansını görev olarak benimsemiş, tüm yaş kesimlerine hitap etmiş, davasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlılığı ile bizlerin gönüllerini feth etmiş bir vekil ile tanıştı.

Rize’de vatandaşların yüzde 80’inde Sayın Vekilimiz’in telefon numarası bulunduğunu biliyorum. Muhammed Avcı, Rize’de en kolay ulaşılabilecek insanlardan biri olduğunu da biliyorum. Ayın büyük kısmını Rize’de geçiren, bazıları gibi sadece Rizespor’umuzun maçlarını ve devlet protokollerinin programlarını şans olarak görüp Rize’ye gelenlerden gibi hiçbir zaman olmadı.

Havalimanı ve Lojistik Liman başta olmaz üzere Rize’deki projelerin adeta baş mimarı olarak gördüğümüz Vekilimiz, Rize’nin kalkınmasında ve gelecek nesillerin güzel bir Rize’de yaşam sürebilmesi adına önemli adımlar attığı tüm Rize halkının şüphesiz düşüncesidir.

Vekilimiz, 2019 yerel seçimlerde eniştesi olduğu Çayeli ilçesinde, gerçek Çayelili partililerinden daha çok ve Rize’nin genelinde sabah akşam demeden adayının ve davasının yanında olmuştur, buna bizzat şahit oldum.

Rize’de bu denli sevilen, halkın vekili olarak tanımlanan bir insanın tekrar aday olmak istememesini neye bağlamalıyız… 

Kendisini büyük balık olarak görenler, küçük balıkları yemeye çalışıyor. Muhammed Avcı’nın kimsenin yemi olmayacağını bir vatandaş olarak buraya yazıyorum. Muhammed Avcı’nın Rizeliler nezdinde hepinizden daha büyük güç olduğuna ister inanın, ister inanmayın.

Sayın Vekilin almış olduğu bu kararı Rize için tekrar gözden geçirmesini bekliyor ve gönülden istiyoruz.

Unutmayın.. Rizeli bizim adam demez, "halkın adamı" der.

Hepinize sevgi ve saygılarımla...