2011’de yapılacak Milletvekili seçimlerinin öncesinde Rize’de de siyasi hareketlilik yaşanıyor.

Türk siyasi tarihinde iki Başbakan çıkaran Rize’de kimlerin aday olacağı değil, kimlerin aday gösterileceği konuşuluyor. İktidar partisi başta olmak üzere, CHP ve MHP’de farklı yeni ve denge isimleri aday gösterecek. Daha önceden değişik partilerden aday olup seçimleri kaybedenleri aday göstermeyecekler. MHP’den Zeki Mayi liste başı gibi. Mehmet Aslankaya isterse ilk sırayı alır.

Köşk’e çıkması kesin gözüyle bakılan Başbakan Erdoğan, milletvekili seçimlerinde yıpranmamış, kendisine gönülden bağlı isimleri tercih edeceği, yılbaşındaki gelişinde bu isimleri netleştirdiği gelen bilgiler arasında.

Başbakan Erdoğan, Rize’de 3-0 yapmak için çok sürpriz isimleri aday gösterebilir.

Başbakan Erdoğan’ın yine İstanbul’dan aday olacağı, eski Başbakan ve DP Rize milletvekili Mesut Yılmaz’ın da merkez sağdaki yeni gelişmelere göre aday olup olmayacağı konuşulurken, aday olmayıp bir bilen olarak Türk siyasetine katkı sağlayacağını söyleyenler de var.

Mevcut milletvekillerinden Ali Bayramoğlu’nun Rize’den aday olmayacağını duydum. Bayramoğlu İstanbul’dan bir yer arıyormuş. Lütfü Çırakoğlu’na da kendi bölgesinden güçlü isimlerin rakip olacağı konuşuluyor. Şansı az. AK Parti yeni aday arayışı yapabilir. Rize Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Basa’nın AK Partide adı konuşuluyor.

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal’ın aday gösterileceği, eski Rize Milletvekili Abdülkadir Kart ile AKP Kurucular Kurulu Üyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Safi’nin de kendilerini Başbakan’a göstereceği biliniyor.

Bu arada, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, EPDK Üyesi Sefer Bakır ve  eğitimci Kenan Bıyık da iktidar partisinde sürpriz isimler arasında anılıyor.

Başbakan eski Başdanışmanı, Tekel Tuz İşletmeleri Genel Müdürü, Gazeteci-Yazar Osman Yazıcı’nın Rize ve Ardeşen bölgesinde gücü var. Dürüst ve mütevazi isim olan Yazıcı, 30 yıla yakın bölgeye hizmetleri ile merkez sağ ve sol seçmen tabanında güçlü ve denge bir isim haline geldi. Geçen seçimde Yalova’dan adaylığı gündemde olan Yazıcı rize adaylığına daha yakın.   

Yazıcı, Özelleştirmeden Sorumlu Bakanlara Danışmanlık yaptı, bölge ve ulusal basında konumu güçlü. Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın desteğini alması durumunda büyük sürpriz yapabilir, herkesi şaşırtabilir.

Osman Yazıcı aday olur mu olmaz mı? Olursa hangi partiden ve nereden olur bilmiyoruz. Tek bildiğimiz şey Osman Yazıcı bölgede denge adamı oldu. Aday olması durumunda her partiden oy alabilir. Tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Başbakanla Görüştü

Başbakan Tayyip Erdoğan bölgeye gelişinde sürpriz görüşmeler de yaptı. PARTAŞ Parke Beton’un sahibi Adem Keleş Erdoğan’la Rize Güneysu’da görüştü. Erdoğan korumaları aracılığıyla Keleş’i Ankara’ya çağırdı. Keleş Ankara’da Erdoğan’la ne konuşacak bilinmez ama aday adayı olup olmayacağını danışabilir.

Editör: HABER MERKEZİ