7. Olağan Kongre sürecine giren AK Parti, Rize’de birçok ilçe kongrelerini tamamlarken Çayeli, Fındıklı ve Merkez ilçeleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

AK Parti Rize teşkilatı, kongresi henüz yapılmamış olan 3 ilçenin kongresinin ardından, Türkiye’de ilk ilk kongresini yapmayı hedefliyor.

Kongrelerle ilgili Tek Bayrak Gazetesi’ne açıklama yapan AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, partililerin kongrelere büyük ilgi gösterdiğinin altını çizdi.

Alim, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Partililerimiz kongrelerimize büyük ilgi gösterdi. İkizdere, Kalkandere, Hemşin, Çamlıhemşin, Pazar, Ardeşen, Derepazarı ve İyidere kongrelerimizi tamamladık. Tek ilçemizde iki adayımız oldu, Ardeşen ilçesinde mevcut başkanımız büyük bir çoğunlukla seçimi kazandı. Çayeli, Fındıklı ve Merkez ilçelerimizin kongresini tamamladıktan sonra il kongremize hazırlanacağız. 2021 yılı ilk aylarında il kongremizi yapmak istiyoruz, henüz takvim belli olmamakla birlikte ülke genelinde ilk kongreyi biz yapmak istiyoruz.”

Öte yandan AK Parti, Rize’de Çayeli, Derepazarı, Fındıklı ve İkizdere ilçelerinde belediye seçimlerinde kaybeden taraf olmuştu. İkizdere ilçesinde mevcut ilçe başkanı ile yola devam eden AK Parti, Derepazarı’nda değişime gitti ve Erkan Köse yeni ilçe başkanı oldu. 

AK Parti’nin Çayeli ve Fındıklı ilçelerinde değişime gidilip gidilmeyeceği konusu kamuoyunda merak uyandırdı.
 

Editör: HABER MERKEZİ