Rize kent merkezi ve ilçelerinde ev ve işyerlerinin kapılarına, kimliği belirsiz kişiler tarafından üzerinde PKK’nın Meclis’teki yeni kadrosu CHP’den” ‘Biz böyle CHP istemiyoruz’ yazılı broşürler bırakıldı. ‘eskichp.com’ adlı internet sitesi ve arka yüzünde CHP’nin terör örgütü ile sözde ilişkisi olduğu ileri sürülen milletvekili adaylarının isimlerine yer verilen broşürü sabahleyin kapılarında gören vatandaşlar, şoke oldu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, yurttaşlar olayı, “Çirkin bir seçim saldırısı” olarak niteledi. Bazı yurttaşlar da “Seçimi kaybedeceğini düşünen çevrelerin bir oyunu” olabileceği görüşünü bildirdi.

SEÇİM SUÇU İŞLENİYOR

Rize’de yaşanan broşür saldırısının kabul edilemez bir davranış olduğunu belirten CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, yapılanın bir seçim suçu olduğunu vurgulayarak, konu hakkında gerekli bütün yasal işlemlerin başlatıldığını kaydetti. Batum, “Bu açıkça bir seçim suçudur. Konuyla ilgili bütün yasal işlemlerimizi başlattık. İl ve ilçe seçim kurulları ile Cumhuriyet savcılıklarına gerekli suç duyurularımızı yapacağız. Böyles hassas bir konuda böylesine çirkin girişimlerde bulunulması etik değil. Sorumlularının bulunması için yasal süreci takip edeceğiz” dedi.

BÜTÜN ÖRGÜTLER DİKKATLİ OLMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise seçimi kaybedeceğini anlayan AKP’nin özellikle de  seçim yasaklarının başlamasına hemen önce girişilen çirkin saldırıların ülke genelindeki diğer illerde de olabileceğine dikkat çekti. Öztrak, “Bunlar AKP’nin bitişinin göstergeleridir. Eğer bizi çok zorlarlarsa, terör örgütü üyeleri için serilen kırmızı halıları, yapılan çalışma ve görüşmeleri de açıklarız. Ama bu aşamada bu etik bir davranış olmaz” görüşünü bildirdi.

WEB SAYFASI YOK

Rize'de dağıtılan broşürlerde yer alan, ‘www.eskichp.com’ adresli internet sitesine ise ulaşım sağlanamıyor.

CHP Rize İl Örgütü de partilerine yapılan broşürlü saldırı üzerine harekete geçti. Örgütün yayınladığı bildiride olayın 'AKP kaynaklı bir komplo' olabileceği savunuldu. Meral İşçeviren imzasıyla yayımlanan ve seçim araçlarından da okunan bildiride, “Dün akşam il merkezinde ve ilçelerde dağıtılan bildiriler tesadüf değildir. Seçime 1 gün kala partimize yapılan alçakça bir saldırıdır. Bu bir komplodur. CHP’nin iktidar yürüyüşüne karşı çıkanların hazırladığı bu organizasyona halkımızın inanmayacak ve gereken cevabı sandıkta verecektir” denildi.

Editör: HABER MERKEZİ