Dilek ASLAN 

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Siyaset Akademisi ve deneyim Paylaşım Dersleri maratonuna devam ediyor.

Hafta sonu Rize’ye en uzak il olan Muğla’ya giden Başkan Bakırcı burada Ak Parti İl Başkanı Gültekin Akça ve beraberindekiler tarafından karşılandı. Ders saatine kadar Muğla’yı gezen Başkan Bakırcı ve beraberinde gelen Rizeli iş adamı Mehmet Karaca “Ormancı Türküsü” içindeki hatıranın yaşandığı Melen Kahvehanesini ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında işletme sahibine Rize Çayı hediye eden Başkan Bakırcı peşi sıra çay demleme usulünü de anlattı. Başkan Bakırcı hediye ettiği çaydan gelen misafirlere verilmesini rica etti.

Buradan Muğla Kültür Merkezi konferans salonunda ki ders’e katılan Başkan Bakırcı yaklaşık 200 kişilik katılımcıyla 2.5 saat boyunca deneyimlerini paylaştı. Soru ve cevap şeklinde geçen seminere ilgi yoğundu.

Muğla’nın ardından Balıkesir’e giden Başkan Bakırcı’yı ve beraberindeki İş adamı Mehmet Karaca’yı şehrin girişinde Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur ve Ak Parti İl teşkilatı mensupları karşıladı. Başkan Uğur şehrine gelen misafirleri; yöreye has her yıl bir defaya mahsus yapılan toplu halk yemeği diye de adlandırılan köy hayrına götürdü. Hayrın yapıldığı Selimiye Köyü halkı Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya ve beraberindeki misafirlere yoğun ilgi gösterdi.

Buradan ayrılarak Siyaset akademisi ve deneyim paylaşım dersinin yapılacağı salona giden Bakırcı yaklaşık 150 kişilik guruba ders verdi.  

Ders sonunda Rize belediye Başkanı Halil Bakırcıyı Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal ziyaret etti. Başkan Bakırcı Emniyet Müdürü Hayal ile bir süre sohbet etti.

Editör: HABER MERKEZİ