Dilek ASLAN

Ergenekon davasında bazı aydınların gözaltına alınıp tutuklanması üzerin Rize’de bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, Cumhuriyet Meydanında bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Meydanındaki açıklamada ADD, Haber Sen, Yol İş 2.nolu şube, CHP, DSP, Jeoloji Mühendisleri Temcilciliği ve CUMOK Rize Temsilciliğinden birer temsilci katıldı. Açıklamayı Atatürkçü Düşünce Derneği Rize Şube Başkanı Osman Çelik kamuoyunca ayrıntıları bilinmeyen “Ergenekon Davası” kapsamında, savcılık tarafından ifadelerine başvurulmak gerekçesi ile bazı aydınların gece baskınıyla gözaltına alınmasının çağdaş hukuk devleti anlayışı ve uygulaması ile bağdaştırılamayacağını belirterek, “Tam bağımsızlık, cumhuriyet, ulus devlet ve laiklik konularında özverili ve duyarlı tutum ve davranışıyla emperyalizme karşı duruşlarıyla tanınan yurtsever Türk aydınlarının, düşünür ve yazarlarının terörle ilişkilendirilerek sıradan, adi suç işlemi görmelerini üzüntüyle karşılıyoruz” dedi.

ADD Rize Şube Başkanı Osman Çelik, “yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızla, henüz iddianamesi dahi belli olmayan bu operasyonun, giderek laik demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ nin, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu ve iktidara muhalefet oluşturan kesime yönelmesini ibret ve kaygıyla izliyoruz. Hukukun olmadığı yerde demokrasiden söz edilemeyeceği ve hukukun bir gün herkese lazım olacağını vurgulayarak kamuoyunu duyarlı olmaya, cumhuriyetin temel kazanımlarına sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Açıklama devam ederken isminin Fikriye Yılmaz olduğu ifade eden bir kadın, evlatlarımı büyütüp Amerika’ ya mı teslim edeceğim. Etmem oğlumu size teslim edeceğim” dedi.

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ