12 Haziran seçimleri için geri sayım devam ederken Rize sorunsuz bir seçim dönemi yaşıyor. Adaylar seçim kampanyaları sürecinde sakin olmaya özen gösterirken seçmenler geçmiş yıllara oranla gürültüden daha az şikayet ediyor. 12 Haziran seçimlerinde Rize’de en çok tartışılan konu olarak Kenan Bıyık’ın bir seçime daha farklı bir partiden aday olarak katılması. Kenan Bıyık’ın son 8 yılda defalarca parti değişmesi üzerinde sık sık yorumlar yapılırken Kenan beyin son tercihi en çok eleştir alan konular arasında yerini almış bulunuyor. 2002 yılından sonra Ülkemizde yapılan tüm seçimlere aday olarak katılan ve her defasında farklı bir partiden aday olan Kenan Bıyık 2 Ocak 2004 tarihinde Ak Parti’ye yaptığı aday adaylık başvurusu uzun süre konuşulmuştu.

12 Haziran seçimlerinden önce farklı partilerden aday adayı olarak ismini gündemde tutmayı başaran Kenan Bıyık sık sık parti değiştirmesiyle ilgili olarak eleştirilere de hedef oldu. Kenan Bıyıkla ilgili sıkça yapılan bir eleştir de seçim bittikten sonra Kenan Bıyık bir sonra ki seçime kadar ortada gözükmez yönünde yapıldı.

Rize Belediye Başkanlığı için aday olduğu dönem aldığı büyük oy oranına rağmen seçimden sonra Rize’de sorunlarla ilgilenmediği yönünde eleştir alan Kenan Bıyık 12 Haziran seçiminde CHP adaylığını açıkladıktan sonra gözler eski başbakan Mesut Yılmaz’a çevrilmişti. Mesut Yılmaz Rize Belediye Başkan adaylığı döneminde desteklediği Kenan Bıyık’ı 12 Haziran seçimlerinde desteklemeyeceğini açıkladıktan sonra gözler Mesut Yılmaz’la uzun yıllar politika yapan isimlere çevrilmişti. Mesut Yılmaz’la kader birliği yapmış isimlerden olan İş Adamı Abdurrahim Albayrak, Rize eski Belediye Başkanı Hızır Hop Rize eski milletvekilleri Mustafa Parlak ve Avni Kabaoğlu gibi onlarca deneyimli siyasetçi dayanışma yemeğine katılıp eski Başbakanımız bu dönem yok, bu kez mevcut Başbakanımızın etrafında birleşeceğiz mesajı vererek adeta Rize’ye birlik çağrısı yaptılar.

Seçim sürecinde yaşanan bu gelişmeler seçim meydanlarından kahve toplantılarına kadar yayılırken MHP Rize Belediye Başkanı Zeki Mayi’nin bugün yaptığı açıklamasında Kenan Bıyık’a yönelik eleştiri vardı. Mayi açıklamasında, Kenan Bıyık’la ilgili, bana oy vermezseniz Ak Partiye verin duyumlarını gündeme taşıyarak eleştiri yaptı.

12 Haziran seçimi için son hazırlıklar yapılırken Rize’de yaşanan seçim çalışmalarında her hangi bir ciddi tartışma yaşanmaması büyük memnuniyet yarattı. Yaklaşık 2 aydır devam eden seçim çalışmaları kapsamında en çok eleştiri alan konu olarak Kenan Bıyık’ın her seçim başka bir partiden aday olması olarak katılması gösterilirken Bıyık’ın 2 Ocak 2004 tarihinde Ak Parti İl başkanlığında düzenlediği partiye katılım ve adaylık açıklaması ile dönemin il başkanı Hasan Karal’a verdi dosya tarihten bugüne yanıysan nostaljik bir görüntü olarak dikkat çekti. 

haberkaradeniz.net 

Editör: HABER MERKEZİ