CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu lokanta önünde yaptığı açıklamada “Birileri bizim konuşmamızı istemiyor, anlaştığımız lokanta sahibi bizi arayarak yemek veremeyeceğimi kendisine baskı yapıldığını söyledi' dedi.

Rize'de yapacağı kahvaltılı basın toplantısı için anlaştığı lokanta sahibi Bekaroğlu”nu arayarak kendilerine yemek veremeyeceğini başka yer bulmasını istediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Rize basını ile sabah kahvaltısı için anlaştığı lokanta sahibinin önceki akşam kendisini arayarak başka yer bulmasını söylediğini belirterek “  Kimsenin ekmeği ile oynamayız, kendisi ile anlaştık ve sabah 10 da tüm basın mensupları ile burada kavurma yiyecektik. Akşam lokanta sahibi beni arayarak kusuru bakmamamı istedi. Gerekçesini sorduğumda ise baskı yediğini söyledi.  Bugün yaşadığımız aslında basit olay değil. İş yeri sahibi vergi denetmeni ve zabıta korkusu yaşamakta. Sayın Cumhurbaşkanının kimseyi arayacak halı yok, bilgisi de olması söz konusu değil. Bizi bu tür davranışlar ile susturamazlar, Rize’nin sorunlarını biz her yerde konuşuruz, TV'lere de baskı yapmışlar bizi oralara da kabul etmiyorlar. İktidar yöneticilerinin kimsenin ekmeği ile oynamaya hakkı yok.  Bazı iş güz arların yaptığı iş bu böyle bir olaya nefretle kınıyorum, halkın oyları ile seçilenler yine halkın oyları ile muhalefet olarak seçilenlere saygı duymalı” dedi.

      Simit kaşar

Lokantaya sokulmayan CHP Genel Başkan yardımcısı , İl başkanı ve partililer lokanta önünde kısa bir açıklama yaptıktan sonra CHP Merkez ilçe binasına geçti, burada Simit , kaşar ve zeytin ile kahvaltı yapan Bekaroğlu, partililer ve Basın mensuplarına Genel Başkan yardımcısı açıklamalarda bulundu.

       Hava alanı hava

-Rize “de yapılması planlanan hava alanının 2016 programına alınmadığını belirten Bekaroğlu “ kimse kimseyi kandırmasın, bizzat ulaştırma bakanına sordum, Türkiye ”de yapılması planlanan 4 hava alanı için 19 milyon TL ayrılmış, Deniz üzerinde yapılacak olan hava alanı için her hangi bir gelişme olmadığını öğrendim, kimse hava alanı beklemesin” dedi.

      Çaykur'u satmak için alt yapı

Çaykur”un satışı için alt yapı hazırlandığını belirten Bekaroğlu “ Bugüne kadar özelleşmemesinin nedeni Mesut Yılmaz ve Tayip Erdoğan”dır, onların baskısı ile Çaykur özelleşmedi. Şimdi ise Cumhurbaşkanını ikna ettiler ve Çaykur”un özelleşmesi için fındık ile birlikte daire başkanlığı kuruyorlar. Çay kanunu ile ilgili nereye sorduysam her hangi bir çalışma olmadığını öğrendim.  Daha önce Tütün ve Şeker Pancarında oluşturdukları gibi bir kurum oluşturuyorlar. Eskiden sigaranın tütününün yüzde 70 i yerli iken şimdi yüzde 90 ı yabancı, şekerin ana maddelerini ise yurt dışından kanserojen madde olarak almaktayız. Çayda da aynı sorunu yaşayacağız, Dünya da 3 milyon ton çay fazlası var ve bu çayı satmak için Türkiye iyi Pazar, Depolarda çay kaldığı söyleniyor. Bunu iktidara söylesinler ve ülkeye 80 bin ton kaçak çayı önlesinler” dedi.

      Belediye ne yaptı

30 Mart 2014 yılında kendisinin belediye başkanlığına aday olduğunu belirten Bekaroğlu “ Rizeliye söz verenler var, 10 numara projeler ve dolgu üzerinde yer alan risk taşıyan mahallelerin yıkımı, peki 2 yılda ne yaptılar. Şehircilik bakanına sordum, tek kelime cevap veremedi. Ekrem Orhon Mahallesi ve belediye blokları risk taşıyor. Halk bunu bilmiyor. Teleferik, Rize alt yapısı, şehir içi trafik, Meydan projesi, hiçbirine başlanmadı, belediyenin tek yaptığı vatandaşı bariyerler arasına sıkıştırmak” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ