Demokrat Parti (DP) Rize İl Başkanı Arif Kopuz, 23 parti il yönetim kurulu üyesi, Çayeli, Pazar ve İyidere ilçe yönetim kurulu istifa etti.

DP Rize İl Başkanı Arif Kopuz, yaptığı açıklamada, Anavatan Partisi ile DP'nin birleşmesi sonrasında gerçek birlikteliğin tam olarak sağlanamadığını savunarak,''Bizi sürekli ikinci sınıf gibi gördüler. Teşkilatlarda yüzde 50 bir yönetim paylaşımı olacağı söylenmesine rağmen, bir türlü bu gerçekleşmedi'' dedi.

Taşra teşkilatındaki çalışma hevesini genel merkezde göremediklerini ifade eden Kopuz, ''Başarının olmadığı yerde partili arkadaşlarımla birlikte olamayacağımıza karar verdik. İl Başkanı olarak ben ve yönetim kurulundaki 23 arkadaşım istifa ettik. Aynı zamanda Çayeli, Pazar ve İyidere ilçe teşkilatlarımızda toplu olarak istifa etti'' diye konuştu.

Kopuz, daha önceden istifa edeceklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:''Ancak Sayın Mesut Yılmaz ve bazı büyüklerimiz o dönemde istifa etmenin uygun olmayacağını bizlere iletmişti. Bizde siyasi kişiliğimiz ve duruşumuz nedeniyle istifa etmedik. Ancak gelinen noktada parti teşkilatları ile görüşlerimiz uyuşmuyor. Çalışma şeklimiz uymuyor. Sayın Mesut Yılmaz'ın da istifa etmesi önümüzü açtı. Bizde görevden ayrılma kararı aldık.''

Kopuz, bazı ilçe teşkilatlarının da görüşmelerinin devam ettiğini, ilerleyen günlerde istifalarını açıklayabileceklerini kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ