Temel Eryılmaz ve Hikmet Hatırnaz Aday mı Olacak ? Adaylık İçin Gün Sayısı Her geçen gün Azalırken Cumhuriyet Halk Partisi Kulislerinde, Rize Milletvekilliği Aday Adaylığı İçin Ardeşen Eski Belediye Başkan Adayı Temel Eryılmaz ve Pazar Eski Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz'ın İsimlerinden Sıkça Söz Ediliyor.

 

Temel Eryılmaz ve Hikmet Hatırnaz Aday mı Olacak ?

 

Adaylık İçin Gün Sayısı Her geçen gün Azalırken Cumhuriyet Halk Partisi Kulislerinde, Rize Milletvekilliği Aday Adaylığı İçin Ardeşen Eski Belediye Başkan Adayı Temel Eryılmaz ve Pazar Eski Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz'ın İsimlerinden Sıkça Söz Ediliyor.

 

Alınan bilgiye Göre; CHP'nin Pazar Eski Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz'ın Aday Adaylığı Başvurusunda Bulunacağı, 2009 Yerel Seçimlerinde ANAP'tan Ardeşen Belediye Başkan Adayı Olan ve Küçük Bir Farkıyla Seçim'i Kaybeden Temel Eryılmaz'la Görüşmelerin Devam Ettiği Bildirildi.

 

CHP Rize'den Milletvekili Çıkarabilmek İçin Bir Çok İsimle Görüşme İçerisine Girerken, Adaylık İçin Kenan Bıyık'la da Görüşme İçerisinde Olduğu Gelen Bilgiler İçerisinde.

 

Rize İçin Büyük Bir Sürpriz Yapmayı Hedefleyen CHP Murat Karayalçın İle de Büyük bir Pazarlık İçerisinde.

 

Öte Yandan, CHP'den Rize milletvekilliği Aday Adayı Olacağını İlk Açıklayan CHP'nin Eski İl Başkanı ve Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Saltuk Deniz'in de Parti'nin Almış Olduğu Karar Gereği Aday Olmayacağı ve Ardeşen Belediyesi Meclis Üyeliğine Devam Edeceği Bildirildi.

 

CHP'NİN RİZE PLANLARI

 

Rize’de de Siyasi Partilerin Adaylık Yarışı Hırslı Bir Şekilde Devam Ediyor. Rize'de Rekor başvuru AKP'ye Yapılırken, CHP'de de Aday Adaylıkları Açıklanmaya Başladı. Gözler CHP'nin AKP Kadar Aday Adaylığı İçin Başvuru Alıp Alamayacağında.

 

CHP KULİSLERİNDE NELER KONUŞULUYOR ?

 

Rize CHP'de İlk Resmi Aday Adaylık Başvurusu Mustafa Köroğlu Tarafından Geldi. Adaylığı Düşünen İsimlerinde Önümüzde ki Günlerde Adaylıklarını Açıklaması Bekleniyor.

 

Anavatan Partisi CHP'ye mi Kayıyor?

 

CHP Kulislerinde Konuşulan ' Önemli İsim CHP'de ki Dengeleri Önemli Derece de Etkileyeceğe Benziyor. Anavatan Kökenli 2 İsmin, CHP'den aday Olması Halinde Eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz'ın Tam Desteği'nin Bu İki Adaya Vermesi Halinde CHP Rize'de Büyük Bir İvme Kazanacak.

 

CHP Kulislerinden Edinilen İddialara Göre, Anavatan Partisi Ardeşen Belediye Başkanı Temel Eryılmaz'ın Adaylık İçin Zemin Yokladığı, Anavatan Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Kenan Bıyık'ın İse CHP'den Resmi Teklif Beklediği Öğrenildi. Ayrıca ANAP Eski İl Başkanı Mustafa Mataracı’nın da Adaylık İçin Görüşmeler Yaptığı da Gelen Bilgiler Arasında.

 

CHP'nin En Önemli Beklentisi Karayalçın

 

CHP Genel Merkezinde de Rize İçin Büyük Seferberlik Hakim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ve İlçe Başkanları 12 Mart’ta İl ve İlçe Başkanları Toplantısına Katılmak Üzere Ankara’ya Giderek Rize İçin Nabız Yokladılar. Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya Başkanlığında İlçe Başkanlarından Oluşan Heyet Murat Karayalçın'a Rize'den Adaylık İçin Teklifte Bulundular. Teklife sıcak Bakmadığı Öğrenilen Karayalçın'ın Henüz Net Bir Cevap Vermediği Öğrenildi.

 

Saltuk Deniz Genel Merkezin Çağrısını Dinledi

 

Daha Önce Ön Seçim Olması Halinde Aday Olacağını Açıklayan İlk İsimlerden Eski İl Başkanı ve Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Saltuk Deniz CHP Genel Merkezinin Yerel Yöneticilere Yönelik İstifa Etmeyin Çağrısından Dolayı Meclis Üyeliğinden İstifa Etmeyerek, Adaylıktan Vazgeçti.

 

Remzi Kazmaz Bekliyor

 

2009 Yılında Yapılan Yerel Seçimlerde CHP'den Rize Belediye Başkan Adayı Olan Av. Remzi Kazmaz'ın Gelişmeleri İzlediği ve Adaylıklar İlgili Kesin Kararını Henüz Vermediği Belirtildi.

 

Mehmet Aslankaya Sürpriz Yapabilir

 

İl Başkanlığından İstifa Etmesi ve Aday Olmasına Kesin Gözle Bakılan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya Sürpriz Bir Kararla İstifa Etmeyerek Adaylıkla İlgili Suskunluğa Bürünmüştü. Şimdi Gözler Aslankaya'nın Adaylıkla İlgili Ne Düşündüğünde. CHP Kulislerinde Aslankaya'nın Gelişmelere Göre Aday Olabileceği Konuşuluyor.

 

CHP'DE 17 MART BEKLENTİSİ HAKİM

 

CHP'nin 17 Mart'a Kadar Aday Belirleme Yöntemini YSK'ya Bildirmek Zorunda.

 

Buna göre CHP’de Rize’de hangi yöntemle aday belirleyeceğini 17 Mart tarihinde açıklayacak. Bu da adayların durumunu belirleyecek. Aday adayları şimdi 17 Mart tarihini bekliyor.

(LAZHABER)

 

 Dibnot: Merkez Sağın güçlü isimlerinden eski Başbakanlardan A.mesut YILMAZ ‘ın ve Bülent ECEVİT’in danışmalarından Rizeli  gazeteci-yazar Osman YAZICI CHP’den aday adayı oldu.

 

Editör: HABER MERKEZİ