Milletvekili aday listelerinin açıklanmasına sayılı günler kala Rize Ak Parti teşkilatında siyasetin doğası gereği farklı ve bir o kadar da ilginç olaylar yaşanmaya  başladı.   

Rize’de dün yapılan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminde yaklaşık yedi yıldır başarılı bir şekilde başkanlığı yürüten Rahmi Metin’in Ardeşen’li aday Hakan Gültekin’e karşı iki oy farkla seçimi kaybetmesi, vekil adaylarının nerelerden olacağı konusunda çeşitli varsayımların ortaya atılmasına vesile oldu.

Bilindiği üzere Rahmi Metin Rize merkezden, Hakan Gültekin ise Ardeşen’den il genel meclisine seçilmişti. İl Başkanlığına Çayeli kökenli Hikmet Ayar’ın atanmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanlığına da  Ardeşen’li bir meclis üyesinin seçilmesi, Vekil adaylarının açıklamasına sayılı günler kala Hasan Karal'ın dengeleri merkeze doğru kaydırmaya çalıştığı söylentilerinin kulislerde sesli şekilde konuşmaya başlamasına sebep oldu.  

Bütün bu olayların Başbakan’ın baba ocağında meydana gelmesi kadar, gelişmelerden Başbakan’ın  haberdar olup olmadığı ve vereceği tepki de konuşulan konular arasında..

Editör: HABER MERKEZİ