Hayat pahalılığının had safhaya çıktığı şu günlerde hemşerimiz MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıza Erol, Fatih Silivrikapı pazarımı dolaşarak vatandaşı ve pazar esnafını dinledi.

Evinin aşı için alışverişe gelen kadınlar, mutfağımızda yangın var. bir pazar filesi en az 50 liraya doluyor. Canımızın çektiği ürünleri almaya kalksak vay halimize. Pazardan çıkamayacak duruma geliyoruz. En düşük kiraların 700–800 lira olduğu yerde asgari ücret 600 lira olduğu düşünüldüğünde biz nasıl yaşayacağız, bizleri kurtarın diye dert yanan vatandaşa destek pazar esnafından geldi. Pazar esnafı halk alışveriş yapamıyor. Bundan bizlerde sıkıntılıyız. Birileri bir çorbaya 300 lira verip çaka satarken birçok vatandaş ise akşam pazara gelip kalan ürünleri yarı fiyatına nasıl alırım diye düşünüyor diyen pazar esnafı, sorun çok büyük bu böyle gitmez, bir an önce bir çözüm bulunması gerektiğini söylediler.

Rıza EROL esnafı ve vatandaşı dinledikten kendi görüşlerini aktardı. Üretmeden tüketen toplum olduk. 2011 yılındaki üç aylık dış ticaret açığı %100 arttı. Buda demektir ki gecen yıl 77 milyar dolar olan dış ticaret açığı bu yıl yaklaşık 150 milyar dolar olacak. Bu ülkenin  150 milyar dolar dış ticaret açığını karşılaması mümkün değildir. Çok büyük bir ekonomik çöküş bizleri bekliyor. Artık açıkları dış ve iç borçla kapatmamızda mümkün değil. Pazarı gezdim ve meyve-sebze dışındaki tüm tekstil, ayakkabı, züccaciye v.b ürünleri ÇİN menşeli olduğunu gördüm. Üretmeyen ekonomiler iş sağlayamaz. iş olmazsa aş olmaz. Suni tedbirlerle yardım kolileri ile bu açığı ne kadar kapatacaksın. Tüm Türkiye'ye erzak kolilerimi dağıtacaksın. AKP iktidarında maalesef ki sadaka toplumu haline geldik. Bu halk bunu hak etmiyor. Allah nasip eder ve MHP iktidarı geldiğinde mutlaka ama mutlaka üreteceğiz, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. bunun başka yolu yok. Küçük esnafımız HİLAL KART ile ayakta kalacak, sanayicimiz sağlayacağımız destekler sonucu dünya devleri ile rekabet edecek duruma gelecek. KOBİLERE ihracat destekleri ve AR-GE destekleri verilecek. İhracat yapan her sanayicinin yanında olacağız. Vatandaşın yanında olacağız, esnafımızın yanında olacağız. Üreterek büyük Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

TEK ÇARE MHP diyerek sözlerini tamamlayan MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıza EROL, çalışma programına Balkanlardan göçen ailelerin kurduğu SANCAKLILAR derneğinin davetine katılmak üzere pazardan ayrıldı.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ