Mesleği öğretmenlik olan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, 2004 yerel seçimlerinde Mesut Yılmaz’ın kalesi olan Çayeli Belediyesi’ni alarak tabiri yerindeyse kaleyi düşürmüştü.
Başkan Çakır, Başbakanların yapamadığı hizmeti yapmış, Çayeli’ni sahilin en şirin ilçesi haline getirmiştir.
Kalesi düşen Mesut Yılmaz ise bunu hazmedemeyip eski AK PARTİ fanatiği olan Çiftçi ile işbirliği yaparak kaleyi geri almanın planları içine girmiştir.
Çiftçi’nin dün AK Parti’den ANAP’a geçtiği gibi yarın hangi partiye gideceği belli olmayan bir siyasi anlayışla hareket etmesi elbette seçmenin iradesinde yerini bulacaktır.
Rıza Çakır’ın yaptıklarını saymaya gerek yok. Geçmişi biraz hatırlamak yeterli olacaktır.
Geleceğe yönelik planları yalnız Çayeli için değil Türkiye’nin birçok ilçesine model olacak çaptadır.
Başkan Çakır, AK Belediyecilik anlayışını Çayeli Belediyesi’ne kanalize etmekle Çayeli halkının yıllarca; Bakanı, Başbakanı olduğu halde alamadığı yatırımları almıştır.
Gelecekte Çayeli’ni aydınlık günlere taşıyacak öğretmen kimliğiyle ilçeyi üniversite kenti haline getirecek planlarının varlığı Çayeli tarihine not düşülecektir.
Rıza Çakır’ın Çayeli limanıyla ilgili düşünceleri, turizmle ilgili doğal hayvanat parkları projeleri, Çayeli’ni gözde tatil kenti yapacaktır.
Rakiplerini alt etmeyi nüktedan sözleriyle beceren başı dik, gönlü pek, fikri AK olan Rıza Çakır’ın yarış arkadaşları Çayeli’nde arının onu sokmasına müsaade etmeyecektir.
Aklaşan Çayeli kalesi, Çayelili aklıselim seçmenlerin güvencesinde olacaktır. Çayeli, adının varlığı kendi varlığı ile bütünleşerek yoluna devam edecektir.
Mesut Yılmaz’ın Çayeli’nde yapamadığını Çakır, Hayati abisiyle gerçekleştirmiş, merkezi hükümetin desteğini alarak Rize Belediyesini bile kıskandıracak projelere imza atmıştır.
Muhalifleri tarafından sadece ‘insanlarla az görüşüyor’ diye eleştirilen Rıza Çakır; herkesin cenazesinde, düğününde, töreninde, bayramında Çayelilinin yanında olmuş. Dertlisiyle dertlenmesini bilmiş, yüzde yüz Çayelili olma yolunda, gerektiğinde horon tepip, atmacacısıyla atmaca muhabbeti yapmasını bilmiştir. Görünen o ki, AK Belediyecilik markasını Çayeli’ne getiren Rıza Çakır’ı halk destekleyerek bu markanın bir dönem daha Çayeli Belediyesinde devamını sağlayacaktır.
Editör: HABER MERKEZİ