Hafta başında yapılan Rize İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde aday olan ve seçim sonucu 16-14 oyla Başkanlığı Ardeşen İl Genel Meclis Üyesi Hakan GÜLTEKİN'e devreden Eski İl genel meclis Başkanı Rahmi METİN komuoyunun gündemini meşgul eden  seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.


Bu şarkının Burada bitmeyeceğini İfade ederek İl Yönetimi tarafından sürecin iyi yönetilmediğini söyleyen METİN'in Basın açıklamasının tam metni.


Gelişen Süreç ve basında yer alanlar bizleride elbette üzmüştür. Ancak bizler gerek siyaset içinde gerekse ticari ve sosyal ilişkilerimizde hep dik durduk, dik durmaya da devam edeceğiz.
Dünden bugüne  bir çok sivil toplum  kuruluşunda görev yaptım  yapmaktayım. Tüm bu görevlerim de hep birlik duygusuyla, tüm yöneticilerin tek vücut karar almasına özen göstermişimdir.


7. yıllık İl Genel Meclis Başkanlığı dönemimde  de bütün ilçeleriyle Rize’ye bir bütün bakmış iktidar ve muhalefetle huzurlu bir meclis görüntü

 vermişizdir.
Benim kalbimi inciten olay meclis seçimlerinin demokratik sonucu değildir. Sonuca giden sürecin yönetimin yanlış idare edilmesidir.  Tüzüğümüz gereği grup kararı aldırılmamış gruba saygı duyulmamış, Pazar gecesi saat 12.00’da grup başkanı Aydın Bilsel görevden alınmıştır. Şık olmayan yöntemlerle müdahaleler yapılmış ve Pazartesi günü o meclis aynı partiden iki arkadaşı aday  çıkarmıştır. Süreç’i bu şekilde işleten İl Yöneticilerimize ne kadar uyarıda bulunduysak da bu durumu göz ardı etmişlerdir.


Bana basında sokakta soruyorlar; kimler sabaha kadar meclis üyelerini aradı Hangi il Başkanı hangi muhalefet  İl Başkanıyla  konuştu. Bunları bana sormayın bilmiyorum. Ama araştırmanızı doğruları ortaya çıkarmanızı istiyorum.


Benim ve arkadaşlarımın duruşu kesinlikle partime , teşkilatıma bir noksanlık veya zarar verme niyetinde değildir. Partimizin büyüklüğüyle, saygın duruşuyla 3-5 kişinin yanlışını ayırt edebilecek kadar bilinçliyiz.
Ancak Rize siyasetinde dürüstlüğün, temizliğin hakim olması için “İNCE AYAR”ların yapılaması için dik durduk ve duracağız. 


Siyasetin uzun bir maraton olduğuna inancımız tamdır. Partimde düzgün siyaset için mücadele etmeye devam edeceğim. Kimse de benim ve arkadaşlarımın Partimize olan saygınlığına halel düşürmesin bu bizleri çok üzmektedir.


Güzel Rize’m için çalışmaya devam edeceğim. Sivil Toplum örgütleriyle Rize için yeni çalışmalara başlayacağız.. Çünkü ben dün de bugün de, yarında  Rize’de olmaya, Rize için çalışmaya hizmet etmeye devam edeceğim.


Başbakanımın dediği gibi “BU ŞARKI BURADA BİTMEZ”.
Rahmi METİN.

Editör: HABER MERKEZİ