Dilek ASLAN

Her ay AK Parti Genel Merkezde yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısının ardından Rize’de düzenlenen il yürütme ve ilçe başkanları toplantısı İl başkanı Yılmaz Katmer başkanlığında il binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Dört saat süren toplantının ardından İl başkanı Yılmaz Katmer toplantının gündemine dair bir basın açıklaması yaptı. Katmer, açıklamasında “ Toplantıda görüştüğümüz konular Türkiye’nin gündeminde de olan Yargıtay Cumhuriyet başsavcısının partimize açmış olduğu kapatma davası konusudur. Biz teşkilat olarak, bütün ilçe teşkilatları ve bütün yan kuruluşlarımız olarak biliriz ki, Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Biz bu doğrultuda çalışırız. Ama biz bu kapatma davasıyla yerelde uğraşmak durumunda değiliz. Bu sürecin işleyişini Genel Başkanımız başta olmak üzere Genel Merkezimiz değerlendirmektedir. Biz yerelde milletimize hizmet etme yarışına devam ediyoruz. Bizim için önemli olan milletimizin gönlünde , yüreğinde yer almak ve kapatılmamaktır” dedi.


Açıklamasında kongre sürecine de değinen Katmer, “gençlik ve kadın kollarımızın il düzeyindeki teşkilatlanmasını tamamladık. 21 Nisan’dan itibaren ilçe ve belde teşkilatlarımızı kurma noktasında teşkilat seçimini başlatacağız. Toplantıda görüştüğümüz diğer konular ise Cumartesi günü, partimizin her ay düzenlediği il danışma toplantısı ve üç ayda bir düzenlediği genişletilmiş yerel yönetimler şurasını Çayeli ilçemizin Kültür Merkezi salonunda gerçekleştireceğiz. Siyaset akademisinin programını da bu yılın Ekim ayında başlatma kararı aldık. Yoğun bir talep var, baş vuru yapmak isteyenler bu zamana kadar kayıtlarını yaptırabilir” şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ