TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Başkanlığı görev sürecine ilişkin, ''Elbette bana partim, liderim, 'Sen devam edeceksin' derse ederim. 'Etmeyeceksin' derse ona da severek saygı gösteririm ve milletvekili olarak görevime devam ederim'' dedi.

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen ''Sağlığa Emek Verenler'' ödül törenine katılan Toptan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sorular üzerine, görev süresiyle ilgili tartışmaların dün İstanbul'da öğrencilerle yaptığı bir toplantının ardından başladığını ifade eden Toptan, şöyle konuştu:

''Tartışmalar burada sorulan bir soru üzerine, benim verdiğim bir cevaptan kaynaklandı. Ben gençlere Türkiye için hayal kurmalarını söyledim. Bir genç kızımız 'Siz de hayal kurdunuz mu?' diye sordu. Ben de dedim ki 'İlkokuldayken mühendis olmayı, lisede avukat olmayı istedim. Üniversitedeyken de siyasete meraklandım. Üniversite sonrası aktif siyasetin içinde oldum ve milletvekili olmayı hayal ettim. Bunların hepsi oldu, Meclis Başkanı da oldum'. Genç kızımızın, 'Bundan sonra hayaliniz yok mu?' sorusu üzerine de 'Bundan sonraki hayalim, torunlarıma daha çok vakit ayırmak olur' dedim. Bu, kimi çevreler tarafından benim aday olmayacağım şeklinde bir sinyal verilmiş olarak yorumlandı.''

Görevini Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nün çizdiği çerçevede tarafsız yürüttüğünü dile getiren Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hatırlayacaksınız benim seçimimde, 2007 Ağustos ayında, MHP hariç bütün partiler ve tüm milletvekili arkadaşlar oy verdi ve rekor bir oyla seçildim, ama sonuçta ben bir partinin milletvekiliyim, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekiliyim o nedenle bu tür siyasi kararları öncelikle o siyasi partinin lideriyle konuşurum. Orada yetkili arkadaşlarla konuşurum. Orada partimin siyasi menfaati söz konusu olur. O neyi gerektiriyorsa liderimizle ve görevli arkadaşlarımızla konuştuktan sonra hareket ederiz.

Elbette bana partim, liderim, 'Sen devam edeceksin' derse ederim. 'Etmeyeceksin' derse ona da severek saygı gösteririm ve milletvekili olarak görevime devam ederim.''

Toptan, bir gazetecinin ''Yerinize yönelik bazı isimler söz konusu bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine, ''Arkadaşlarımızın hepsi Meclis Başkanlığını çok güzel yaparlar. Orada bir sorun çıkmaz, kim seçilirse seçilsin sorun çıkmaz'' diye konuştu. (Haberturk)
Editör: HABER MERKEZİ