AKP Rize Milletvekili, Ali Bayramoğlu, önceki gün yapılan Teskere oylamasına katılmamasının nedeninin yurt dışında olması nedeniyle olduğunu ifade etti. Bayramoğlu gazetemize yaptığı açıklamada, 'Sayın Başbakanımız bir haftalık Ortadoğu ziyaretleri için beni görevlendirdi. Bende bu görevlendirmeyi gerçekleştiriyorum. Teskere oylamasını yapıldığı gün Abu Dabi’deydim. Bu nedenle teskere oylamasına katılamadım' dedi.

Bayramoğlu, Ortadoğu ziyaretinin bir hafta daha devam edeceğini belirterek, 'Burada Ortadoğu ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler konusunda çeşitli toplantılara katılıyorum. Ayrıca Irak’a komşu olan ülkelerin devlet yetkilileriyle görüşmeler yapıyorum. Önümüzdeki Çarşamba günü Türkiye’ ye döneceğim' dedi.

Bayramoğlu 3 milletvekili ile birlikte yurt dışında olduğunu ifade ederek, 'Yaptığımız görüşmelerde Irak’a komşu ülkelerin devlet yetkilileri Türkiye’nin haklı davasında Türkiye’nin yanında olduklarını gördük. Ortadoğu’da terörün sevilmediğini gördük. Biz Türkiye olarak her zaman Irak’ın toprak bütünlüğünün sağlanması tarafıyız. Teskere oylaması yapılmadan Sayın başbakanımız bütün dünyaya teskerenin Irak’ a yönelik değil PKK yönelik olduğunu açıkladı. Yaptığımız görüşmelerde Suriye, İran, Kuveyt, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır heyetlerinin teröre karşı yapacağımız harekâta bizi haklı gördüklerini ancak diplomasının tamamen tükenmesinden sonra böyle bir harekâtın yapılmasını uygun gördüklerini söylediler. Biz de Türkiye olarak diplomasiyi sonuna kadar kullanacağımızı açıkça söyledik' dedi.

Terörün Ortadoğu’ da barışın önündeki tek engel olduğunu ifade eden Bayramoğlu, 'Biz hangi ülkenin yetkilileriyle konuşuyorsak, hepsi terörden yana muzdarip. Bu nedenle terör konusunda tam anlamıyla bu ülkeler Türkiye’nin yanında' dedi.

karadeniz

Editör: HABER MERKEZİ