MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Türklerin milli destanı olan “Ergenekon”un, operasyon adı olarak kullanılmasını Meclis gündemine getirdi.

Türkeş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığını sunduğu yazılı soru önergesinde, “Ergenekon”un Türk milletinin bir destanı ve yeniden diriliş efsanesinin anlatımı olduğunu hatırlatarak, “Milletimiz için böylesine kutsal bir ismin, bir çete operasyonu çerçevesinde basit, alaycı, küçük düşürücü tarzda kullanılıyor olması doğru bir uygulama mıdır?” diye sordu.

Yürütülen operasyona “Ergenekon” adını hangi birimin verdiğini soran Türkeş, bu ismin emniyet birimlerince mi tercih edildiği sorusunu da yöneltti.

Operasyona “Ergenekon” adının verilmesinin gerekçesini öğrenmek isteyen Türkeş, “Operasyona Ergenekon ismi verilirken, bu ismin Türk milleti üzerinde uyandıracağı hassasiyet neden dikkate alınmamıştır? Son dönemde Emniyet tarafından yürütülen operasyonlara isim verilmesi hukuki açıdan doğru bir uygulama mıdır?” dedi.
 
Ensonhaber 
Editör: HABER MERKEZİ