Anayasa mahkemesi kararı açıklayarak, Ak partinin kapatılmayıp son yıl aldığı hazine yardımından mahrum bırakılacağı açıklandı. Bu karar arifesinde basında partinin akıbeti hakkında birçok yorum yapıldı. ÇAYHABER köşe yazarlarımızdan Abdurrahman Akın ‘Korkmayın Bir Şey Çıkmaz’ ve Hasan Sarı’nın ‘Kapatma Davası’ yazılarında, Ak Partinin kapatılmayacağını kararlı bir şekilde ortaya koymuşlardı.

Abdurrahman Akın’ın 30.07.2008 tarihli ‘Korkmayın Bir Şey Çıkmaz’ yazısında “Efendim bendeniz AK Partinin kapanmayacağına baştan beri inananlardanım( yazıyı yazarken dava devam ediyor, inşallah yanılmam!) …ve en önemlisi de aylardır hatta bir yılı aşkın süredir kamuoyunu meşgul eden Ergenekon davasından, hele bu iddianame ortaya çıktıktan sonra, bu davadan hiçbir şey çıkmayacağını buradan açıkça ifade ediyorum…” dedi.

Hasan Sarı’da 05.07.2008 tarihli ‘Kapatma Davası’ yazısında “Gelelim AK Parti’nin içinde yer aldığı kapatma davasına. Bu dava aslında iddiaları ve bunların kaynakları bakımıyla, savunması ve üslubuyla hiç de gündelik hayatın içinde yer alan mizah unsuru bol davalardan farklı değildir. Ama biz konuyu ciddi ele alalım, ortada hassas bir durum var. Soru şu: AK Parti kapatılacak mı? Cevap: Hayır.” Dedi.

İŞTE YAZILARIN AYRINTILARI…
Editör: HABER MERKEZİ