Mustafa BAYRAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize il örgütünden yapılan açıklamada, Rize ve ilçelerindeki Fakülte ve Yüksek Okullarda okuyan öğrencilerin bulunduğu yerlerde oy kullanması çağrısında bulunuldu.


CHP Rize il Başkanı Mehmet Aslankaya tarafından yapılan ve öğrencilerin, bulunduğu yerlerde oy kullanabilmesi için bazı işlemler yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, 30 Ocak 2009 Cuma gününün bu işlemler için son gün olduğuna da dikkat çekildi.
 


Konuya ilişkin bir açıklama yapan Rize Belediye Başkan Adayı Avukat Remzi Kazmaz ise, Üniversite öğrencilerinin okudukları kentlerin yönetimine katılarak, söz sahibi olmaları gerektiğine işaret ederek; “Üniversite gençliği, ülkemizin ve kentlerimizin geleceğe dönük aydınlık yüzleridir. Mutlaka, okudukları ve bulundukları kentlerde söz sahibi olmalıdırlar. Bunun için de önümüzdeki yerel seçimlerde mutlaka sandığa giderek, demokratik haklarını kullanmalı ve gelecekten yana seçimlerini yapmalıdırlar” dedi.

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Av. Kazmaz ile Mehmet Aslankaya yaptıkları ortak açıklamada, üniversite öğrencilerinin 29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde oy kullanabilmeleri için okudukları okullardan öğrenim belgesi ve kaldıkları yurttan veya bağlı oldukları muhtarlıklardan alacakları belgeler ile il veya ilçelerdeki nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerektiğine değindiler. Açıklamada ayrıca öğrencilerin bulundukları yerdeki nüfus müdürlüklerinden alacak oldukları belgeleri İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına teslim ederek, bulundukları kentlerde oy kullanma hakkını kazanacaklarına da işaret edildi.

CHP il başkanı Mehmet Aslankaya Rize Merkez ilçede kendilerinin diğer ilçelerde ise ilçe başkanlıklarının öğrencilere bu konuda yardımcı olacaklarını da ifade etti.



Editör: HABER MERKEZİ