AKP’den istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak MHP’ye kayıt yaptırdı ve 29 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 

4 FARKLI PARTİYLE 4. BAŞKANLIK! 
Bugün Ankara’ya gelen ve Genel Merkezde MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşüp partiye kaydını yaptıran Durak, MHP’den Adana Belediye Başkanı gösterilecek. Durak’ın MHP’nin Adana adayı gösterileceği bizzat Devlet Bahçeli tarafından açıklanacak. Böylelikle ANAP, DYP ve AKP’li olarak Adana’da toplam 4 kez seçim kazanan Durak, bu sefer de MHP’li olarak seçime girecek. 

TEMAYÜL YOKLAMASINA KIZMIŞTI 
Durak, 25 yıllık siyaset kariyerinde beşinci kez parti değiştirdi. ANAP, DYP, ardından yine ANAP ve AKP rozetlerini taşıyarak Adana Belediye Başkanı olan ve 1 Aralık günü AKP’den istifa eden Durak, partisinin temayül yoklamasına kızarak istifasını vermişti. 

Bağımsız adaylığı düşünen ancak MHP’den gelen teklifi değerlendiren Durak, bugün yeni partisine geçti. Durak Genel merkezde görüştüğü MHP yetkililerine ‘’Şahsıma gösterilen güvene teşekkür ederim. Adana halkının büyük çoğunluğu benim yeniden Büyükşehir belediye başkanı olmamı istedi. MHP de benim ilkelerimle örtüşen bir partidir’’ dedi. 

Durak son seçimlerde AKP’den yüzde 39.8 oy oranı ile Adana Belediye Başkanı seçilmişti. 

HER DEVRİN BAŞKANI
25 Mart 1984 tarihinde Anavatan Partisi'nden Adana Belediye Başkanı seçien Aytaç Durak, 26 Mart 1989 yerel seçimlerinde seçilemedi ve serbest müteahit olarak iş hayatına devam etti. 27 Mart 1994 ve 18 Nisan 1999 seçimlerinde de seçilen Durak, bu dönemde seçildiği ANAP'tan ayrılarak DYP'ye geçti. Ancak daha sonra tekrar partisien dönen Aytaç Durak, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Ve son olarakta MHP'den aday olacağını açıkladı.(ensonhaber)



Editör: HABER MERKEZİ