AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Şube Müdürü Binbaşı Erkan Alacakurt’a, ”Uyuşturucuyu tadıyor musunuz?” diye sordu. Alacakurt da “O, Amerikan filmlerinde olur” yanıtını verdi.

Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Şube Müdürü Binbaşı Erkan Alacakurt, TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu'na brifing verdi, alandaki deneyimlerini aktardı.

Alacakurt, Türk güvenlik birimlerinin 2007’de 27 Avrupa ülkesinin toplamından fazla uyuşturucu yakaladığını, Avrupa’da üretimin yüzde 20’si ele geçirilirken, Türkiye’de bu oranın yüzde 40 olduğunu belirtti. Alacakurt’un komisyon tutanaklarındaki değerlendirmeleri şöyle: “Zor şartlarda mücadele ediyoruz. Gittiğimiz yörede yapımla, fiziğimle yabancı olduğum ortaya çıkıyor. İstediğimiz kadar başka şeylere bürünelim... Bir köye gittiğinizde herkes birbiriyle ya akraba ya komşu. Dışarıdan yabancı girdiği anda çok özür diliyorum, kokusundan dahi anlıyorlar.”

TADIYOR MUSUNUZ?

AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, 'Güvenlik güçlerimiz çok etkili. Her türlü çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Zaman zaman duyuyoruz veya televizyonlarda görüyoruz. Uyuşturucu olup olmadığını anlamak için maddeyi tadan arkadaşlar var mı?' diye sordu.

Alacakurt, 'Personelin tadarak tespit etmesi, sadece bir Amerikan filmindeki örnekten ibaret. Öyle bir şey söz konusu da değil, mümkün de değil' yanıtını verdi. (Karadeniz)

Editör: HABER MERKEZİ