Başbakan Erdoğan AKP’nin Akdeniz’deki tek belediyesi Antakya’da, CHP’nin kazandığı yerlerin kırmızıyla gösterilmesini eleştirerek, 'Bu çok çirkin bir yaklaşım, ne demek ’Sahiller kırmızı oldu’. Yani her yer Türkiye’dir' dedi. Erdoğan, '16 büyük şehrin 10’unu AKP’nin aldığını niye görmezlikten geliyorsun?' diye konuştu.

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN HATAY'DA

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün, Akdeniz’de AKP’nin elinde kalan tek belediye olan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Erdoğan, Cumhuriyet Alanı’ndaki belediye binasının önünde yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. Erdoğan, CHP’nin sahillerde kazandığı yerlerin kırmızıyla gösterilmesine değinerek, 'Bu çok çirkin bir yaklaşım, ne demek ’Sahiller kırmızı’ oldu. Yani her yer Türkiye’dir' dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

 

ÇOK ÇİRKİN YAKLAŞIM

Birilerinin bir şeyi bilmesi lazım. Son zamanda üzüntümün sebebi budur. Neymiş, ’sahiller tamamen kırmızı olmuş.’ Bu çok çirkin bir yaklaşım, ne demek ’sahiller kırmızı’ oldu... Yani her yer Türkiyedir. Yani kalkıp da sahil şeridinde şu anda bazı illerimizde muhalefet partileri seçimleri almışsa bunun yanında İstanbul’unda, Samsun’unda, Trabzon’unda, Rize’sinde aynı şekilde de AKP seçimleri kazanmıştır. Ama kalkıp da 16 tane büyük şehrin 10 tanesini AKP’nin aldığını niye görmemezlikten geliyorsun. 65 tane ilin 35 tanesini, tüm beldelerin Türkiye’deki belde belediyelerinin yarıdan fazlasını AKP’nin aldığını niye görmemezlikten geliyorsun. Türkiye’deki tüm belediyelerin yarıdan fazlasını AKP’nin aldığını niye görmezlikten geliyorsun.

 

ANTALYA YASAK MI

Antalya gitti, Başbakan Hatay’a geldi. Ayıptır, bu tür başlık atılır mı? AKP, belediye başkanlığını kaybedince Başbakan olarak Antalya’ya gidemeyecek miyim? Sen bana Antalya’yı mı yasaklayacaksın? Biz başımız önde kaybetmedik. Antalya’ya yaptığımız hizmetlerle damgamızı vurduk. Yine aslına dönecek. Eğer esere, hizmete oy verilecekse er veya geç AKP, Antalya’da yine var olacak.

 

HATAY’DAN BARIŞ

Medeniyetler İttifakı 2. Forumu’nun çıkış noktası Antakya’daki barış ve kardeşliktir. Hatay’da şahit olduğumuz barış ve kardeşlik iklimini tüm dünyaya göstermek için adım attık.

 

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Başbakan Erdoğan, dün belediye önünde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasından önce Belediye Başkanı Lütfi Savaş’a söz verip, dinledi. Kendi konuşması bittikten sonra da Başkan Savaş’la vatandaşları selamladı.

Editör: HABER MERKEZİ