Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyareti esnasında, konuşmasının bir bölümünde geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gümüşhane mitinginde “Valiler ve Kaymakamlar AK Parti elemanı gibi çalışıyor” iddialarına cevap veren Yazıcı, kanun çıkartmak, çıkartılan kanunu savunmak ile siyaset yapmanın çok farklı şeyler olduğunu söyledi.

Birlik Başkanı Ali Daltaban’dan sorunları hakkında bilgi alan Yazıcı, “Biz şimdi konut edindirme kanunu çıkartmış olsaydık ve onun da yürürlüğünü referanduma götürseydik bunu valilerimiz, kaymakamlarımız savunmayacak mıydı? Doğruysa savunacaktı. Bunu yapması siyaset değildir. Yasaların referanduma sunulması ile ilgili düzenlemeyi seçim kanunu kapsamı dışında başka bir düzene bağlamak gerekir diye düşünüyorum. Bu anlamda Türkiye’nin böyle bir çelişki yaşadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

MUHTARIN BAKAN YAZICI’YA TEPKİSİ
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra esnafları ziyaret ederken bir muhtarın tepkisiyle karşılaştı. Esnaf ziyareti esnasında karşılaştığı Merkez Karaer Mahallesi Muhtarı Mehmet Kurtman’ın, “Sayın Bakanım, aldığımız maaşlar belli 340 TL. 370 TL’de Bağkur yatırıyoruz. 7 aydır meclisi bekliyoruz” şeklindeki sorusuna “İnşallah” şeklinde cevap veren Bakan Yazıcı’ya Kurtman, “İnşallah değil bakanım. İnşallah güzel kelime ama yetkilerimiz alınmış. Kaldık çiğ tavuk gibi 340 lira maaş alıyoruz. 370 lira bağkur yatırıyoruz” şeklinde cavap verdi.
 
Muhtarların yetkilerinin alınmadığını sadece teknolojinin devreye girdiğini belirten Bakan Yazıcı, “Biz sizin sorununuzu biliyoruz. İnşallah bakalım” şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Yazıcı, esnaf ziyaretinin ardından Vali Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret ederek Gümüşhane hakkında birifing alırken, GTSO’da da esnaflarla bir araya geldiGTSO temaslarının ardından geçtiğimiz yıllarda Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan aldığı kredi ile kenti atölyesini kuran ve kamuoyuna Kahveci Ressam olarak bilinen Muharrem Muslu’nun işletmesini ziyaret eden Bakan Yazıcı, Vali Salihoğlu’ndan bilgi alarak kahveci ressam Muslu ile hatıra fotoğrafı çekildi. Muslu, çekildiği fotoğrafı Bakan Yazıcı’ya yağlıboya tablo olarak göndereceğini söyledi. (Haberkaradeniz.net)


Editör: HABER MERKEZİ