AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Çayeli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Çayeli Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Avcı burada yaptığı konuşmada Çayeli’nde yapılan, yapımı devam eden ve proje aşamasında olan yatırımlar hakkında konuştu.

Çayeli’nin su sorunu hakkında konuşan Avcı, Seslidere su projesi hakkında bilgi vererek “Çayeli’nin susuz kalmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Avcı, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Malumunuz Çayeli’nin en önemli sorunlarından bir tanesi su. Çayeli ilçemiz Andon içme suyundan beslendiği için zaman zaman ciddi su sorunları yaşanıyor. Çayeli’ne ayrı bir proje yapılması gerekiyordu ve bu vesileyle de belediye ile irtibatlı olarak çalışma yürüttük. Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanımız, şu anda Merkez Bankası Başkanımız olan Naci Ağbal’a buradan teşekkür etmemiz lazım. Yaklaşık 75 milyon tutarında ve yüzde 50’si hibe olmak üzere bir projeyi gerçekleştireceğiz. İnşallah artık Çayeli’nin susuz kalmasına müsaade etmeyeceğiz.”

- Hastane yeri için sonuca varılamıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2 Mart 2019 tarihinde Rize’de gerçekleştirdiği mitingde müjdelediği 50 yataklı yeni Çayeli Devlet Hastanesi projesi için, ilçede yer konusunda henüz sonuca varılamadı.

Konuyla ilgili konuşan Muhammed Avcı şu ifadeleri kullandı: “Hastane yapımı için iki farklı yer bulmamıza rağmen problemler yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı yatırım yapmaya hazır. Çayeli içindeki sorunu çözmemiz için önümüzdeki süreçte bu konu ile ilgili toplantı gerçekleştirip karara ve sonuca varacağız.”

Editör: HABER MERKEZİ