Eski MHP Iğdır Milletvekili ve MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, 'MHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için mahkemeye başvurulması hakkında, 'Çağrı heyetlerini belirledik, çağrı heyetleriyle beraber mahkemeye dilekçemiz teslim edilecek ve kısa bir süre içerisinde mahkemenin toplanarak kurultay sürecini başlatmasını bekliyoruz' dedi.

MHP'de genel başkanlık için adaylığını koyan Sinan Oğan, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin sorularını yanıtladı. MHP’de olağanüstü kurultayın yapılması için toplanan imzalara genel merkezden gelen tepkileri değerlendiren Oğan, genel merkezin imzaları kabul ettiğini ama gereğini yapmadığını söyledi. Beklentilerinin kısa süre içerisinde genel merkezin imzaları kontrol edip kurultay çağrısı yapması olduğunu dile getiren Oğan, “Ama genel merkezimiz şimdiye kadar bu manada bir çağrıda bulunmadı. Sayın Genel Başkanımızın bir açıklaması vardı. Sayın Genel Başkanımız, 'İstedikleri kadar imza toplasınlar, bunun bizim için hiçbir geçerliliği yok. Kurultay salonları yerine mahkeme salonlarına gitsinler' diye bir ifadede bulunmuştu. Biz makul bir süreyi bekledik ve şimdiye kadar genel merkezimizden kurultay çağrısı gelmediği için yarın arkadaşlarımız nasipse hukuk sürecini başlatacaklar” dedi.

“MEVCUT KADROLARLA, MEVCUT EKİPLERLE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İKTİDAR OLAMIYOR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye eleştirilerde bulunan Oğan, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidardan düşmesinden sonra Sayın Genel Başkanımız bir ayrıldı, sonra geri geldi. O süreçten bu güne kadar Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olamadı” şeklinde konuştu.
Ülkede birikmiş sorunların mevcut olduğunu ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara gelerek bu sorunları çözmesi gerektiğini söyleyen Oğan, “Ama şimdiye kadar yapılan seçimler gösterdi ki mevcut kadrolarla, mevcut ekiplerle Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olamıyor. Dolayısıyla da yeni bir ekibin, genç, dinamik enerjik bir ekibin Milliyetçi Hareket Partisi’ni yönetmesi ve iktidara taşıması gerekmektedir. Biz buna talibiz. Biz ülkücü milliyetçi hareketi toparlamaya, ayağa kaldırmaya ve iktidara yürütmeye talibiz. Bunun için aday oldum” dedi.

KURULTAY İÇİN YARIN MAHKEMEYE BAŞVURULACAK
Oğan, olağanüstü kongrenin “çağrı heyeti” tarafından toplanılması için mahkemeye başvurulması hakkında açıklamalarda bulundu. Avukatlarının yarın mahkemeye gideceklerini belirten Oğan, kendilerinin mahkemeye gitmeyeceğini söyledi. Koray Aydın ve Meral Akşener’in avukatlarının da yarın mahkemeye gideceklerini aktaran Oğan, “Yarın mahkemeye gidip bunu sunacaklar. Bu süreç avukatlarımız tarafından sürdürülen bir süreç. Çağrı heyetlerini belirledik, çağrı heyetleriyle beraber mahkemeye dilekçemiz teslim edilecek ve bu süreçte kısa bir süre içerisinde mahkemenin toplanarak kurultay sürecini başlatmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Oğan, sümen altı edilmeden mahkemenin biran önce toplanması gerektiğini vurgulayarak, mahkeme süreci ile ilgili bilgiler verdi. Oğan şunları kaydetti: “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan partimizin delegelerinin listesi alınacak ve bizim partimize sunduğumuz imzalarla bunlar karşılaştırılacak. Netice itibari ile beşte bir çoğunluğa ulaşıldığı takdirde kurultay süreci başlatılacak. Zaten biz beşte birin çok üzerinde yaklaşık yarısına yakın bir imza sunduk. Bu imzalar bugün kurultay yapılması için yeterli imzalardır ve ben inanıyorum ki mahkeme de en kısa sürede bu yönde bir karar verecektir. Mahkeme ile bir çağrı heyeti oluşturulacak ve bu çağrı heyeti biran önce partimizi kurultaya götürecektir.”  

ADEM ÖZTÜRK/İHA

 

Editör: HABER MERKEZİ