Demokrat Parti’de, 22 Temmuzda yapılan milletvekilliği genel seçimlerinin ardından Mehmet Ağar’ın Genel Başkanlık görevini bıraktığını açıklamasıyla ortaya çıkan parti yönetimi sorununu aşma çalışmaları devam ediyor.


DP’nin İzmir, Manisa, Eskişehir, Bolu ve Bursa il başkanları ile Sakarya’nın eski il başkanı, Çeşme’de tatil yapan Mehmet Ağar ile bir araya geldi.
DP’de ekim ayı sonu ya da kasım ayında yapılaması öngörülen genel kurula ilişkin Türkiye genelinden 50 dolayında il teşkilatının görüşlerini de Mehmet Ağar’a aktarmak üzere yetkilendirildikleri öğrenilen il başkanları, Mehmet Ağar ile 3 saate yakın bir süre görüştü.


Görüşme öncesi, AA muhabirinin, il başkanları ile gerçekleştirilen toplantının içeriği ve gündeme ilişkin sorularını, 'kameralar önünde konuşmak ve medyada yer almak istemediğini' belirterek reddeden Mehmet Ağar, AA muhabirinin halkın kendisinin görüşlerini merak ettiğini hatırlatarak ısrarı üzerine, 'Millet bizim söylediklerimizi merak etseydi, oy verirdi. Ben söyleyeceğimi söyledim. Şimdi millet o söylediklerim doğru çıktıkça o günleri hatırlasın. Ben siyasetle ilgili en az 4-5 ay konuşmam. Dinlenmek uzak kalmak istiyorum. Beni bu işlere bulaştırmayın' diye konuştu.
Ağar, il başkanları ile bir araya gelmesinin ise bir toplantı olmadığını savundu. İl başkanlarının kendisini ziyaret etmek istediğini, kendisinin de kabul ettiğini ifade eden Ağar, 'Bu bir toplantı değil, sadece yemek yiyeceğiz. Ziyaretime gelmişler, bir yemek de mi ısmarlamayayım, ayıp olur' dedi.

MUMCU VE AYGÜN İLE GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİALARI

Mehmet Ağar, genel başkanlık görevini bırakmasının ardından geçen hafta İzmir’den İstanbul’a uçakla dönüşü sırasında Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Sinan Aygün ile Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonunda görüştüğü yönündeki iddiaları da reddetti.


O gün havalimanında kimse ile görüşmediğini belirten Ağar, sorulara 'Ben görüşmedim, belki onlar görüşmüşlerdir, bilemem' yanıtını verdi.


Çeşme’deki yazlık konutunda tatilini geçiren Ağar, günlerini nasıl değerlendirdiği konusunda ise 'dinlendiğini, kitap okuduğunu' ifade etti.

AĞAR’DAN, 'HALA YÜZÜMÜZ KIZARIYOR' DEĞERLENDİRMESİ

Ağar ile görüşmenin ardından İzmir İl Başkanı Turan Arınç ve eski Sakarya İl Başkanı Ali Dünya, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Ağar ile görüşmeyi Türkiye genelinde çok sayıda il teşkilatı adına yaptıkları yönündeki bilgileri, '81 ilin tamamı bizimle aynı görüşü paylaşıyor. Sayın Genel başkanımızla problemi olan hiçbir il yok' diyerek doğrulayan Arınç, Mehmet Ağar’a moral motivasyon sağlamak amacıyla yaptıkları ziyarette olağanüstü genel kurul ve parti yönetiminin belirlenmesi konularını da kapsayan parti içi meseleleri de ele aldıklarını kaydetti.


Toplantıda, Ağar’a, il başkanları olarak partinin, Genel İdare Kurulu tarafından 29 Ekim ya da Kasım ayının ilk haftasında olağanüstü kongreye götürülmesinin doğru olacağı görüşünü ilettiklerini, Mehmet Ağar’ın da bu düşünceleri paylaştığını anlatan Arınç, görüşmede il teşkilatları olarak Mehmet Ağar’dan partinin başına dönmesi yönünde bir talepleri olup olmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:
'Hayır. Elbette biz de isteriz, geri dönmesini de arzu ederiz ama kendisinin aynen ifadesini söylüyorum. ’Bizim yüzümüz hala kızarıyor.


Bizim halkımıza verdiğimiz söz var, onun dışına çıkmamız mümkün değil.’ baştan söyledi Genel Başkan, ’İktidar yapamadığım takdirde giderim.’ O sözünün de arkasında. İleri ki günler ne gösterecek onu Demokrat Partililer olarak hep beraber yaşayacağız. Bakalım adaylar çıksın. Hep beraber toplanır yine geliriz, dön deriz., şunu deriz, bunu deriz. O, önümüzdeki günlerin işi.'

SİNAN AYGÜN’ÜN DP’DE GENEL BAŞKAN OLMASI


Bir soru üzerine Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün, 'Toparlayıcı bir misyon verilmesi halinde DP’de genel başkanlık görevini üstelenebileceği' yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Turan Arınç, şunları kaydetti:
'Sinan Aygün iyi bir kardeşimiz, iyi bir insan. Bu süreçte tabii ki mücadelesini yapıyor. Açıklamaları da bunu gösteriyor. Ama bizim arkadaşlarımızın çoğunun bize söylediği bir şey var, o da şu; ’Adaylık sürecinde partiyi bırakıp kaçan hiçbir arkadaşımızın arkasında olmayın’.


Bu bir nasihat olarak kulağımızda küpe olarak duruyor.' Arınç, Anavatan Partisi ile yarım kalan bütünleşme projesinin, seçim öncesi söylendiği gibi hala gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki soruya da 'Bu birliktelik için bizim bir art düşüncemiz yok. Tabii ki Anavatan Partisi ile birleşilebilir ama bizim DP’nin yeni yönetimini seçmemiz lazım. Yani, Anavatan Partisi ile konuşurken, yöneticilerinin karşısına Demokrat Parti muhataplarını koymamız lazım diye düşünüyoruz' diye yanıt verdi.
Eski DP Sakarya İl Başkanı Ali Dünya ise Mehmet Ağar ile seçimden bu yana görüşmediklerini belirterek, hem özlem gidermek hem de görüş alışverişinde bulunmak amacıyla buluştuklarını belirtti.


Ağar’a, parti liderliğine geri dönmesi için bir çağrılarının olmadığını ifade eden Dünya, 'Ama, Sayın Genel Başkanımızın her zaman yanında yer aldık. Bundan sonra da yanında yer alacağız' dedi.


Görüşme sonrası konuklarını bir araya geldikleri otelin çıkış kapısına kadar uğurlayan Mehmet Ağar, AA muhabirinin teşkilat temsilcileri ile birlikte fotoğraf çektirmesi yönündeki talebini de 'Onlar sonra yarın gazetelerde çıkar. Benim çok fotoğrafım var' diye geri çevirdi

netmedya.com

Editör: HABER MERKEZİ