Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde büyük kentlerin aday adayları ile ilgili şimdiden çok sayıda isim kulislerde anılıyor. Şimdiye kadar kesin oalrak açıklanan bir isim olmasa da, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da partilerin göstereceği adaylarla ilgili bazı söylentiler dolaşıyor.

ANKARA'DA GÖKÇEK'İ KİM DURDURACAK?
Üç dönemdir üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Melih Gökçek, mevcut başkanlar arasında en rahat jkonumdaki kişi. Yapılan bir çok ankette yüzde 50'nin üzerinde oy oranına sahip olduğu ortaya çıkan Gökçek, 4. dönemde de seçileceğinden emin. Ancak muhalefet partileri, bu dönem Melih Gökçek'i devirmek için en uygun adayı bulmak için yoğun çaba harcıyor. CHP'nin Gökçek'in karşısına Ankara'nın eski belediye başkanlarından SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'a teklif götürdüğü kulislerde konuşulyor. Karayalçın bu teklife henüz kesin cevap vermedi ancak adaylık teklifine sıcak baktığı konuşuluyor.

MHP'NİN GÖKÇEK'İ DURDURMA PLANI
CHP cephesinde durum böyleyken, MHP'nin Gökçek'in karşısına çıkartacağı isim de merak ediliyor. Bu konuda MHP'den henüz bir isim açıklanmadı. Akşam yazarı Deniz Güçer'in iddiasına göre ise bu isim netleşmeye başladı. Güçer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için deneyimli bir aday arayan MHP'de ibrenin Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a döndüğünü yazdı. Uzun yıllardır Beypazarı'nın belediye başkanlığını yapan Mansr Yavaş'ın gerçek mesleği avukatlık. Tarihi evleri ile tanınan bu ilçe, MHP’nin kaleleri arasında yer alıyor.

Kulisten sızanlara göre MHP, Beypazarı referansı ile Ankaralıya Yavaş’ı daha yakından tanıtmayı hedefliyor. “Çalışkan ve temiz başkan” sloganıyla, muhtemel adaylar Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’a meydan okuması planlanan Yavaş’la ilgili karar önümüzdeki günlerde netleşecek. Son sözü tabii ki MHP Lideri Bahçeli söyleyecek.
Editör: HABER MERKEZİ