Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Çay TV ekranlarında yayınlanan Mehmet Can Peçe ile Can'lı Gündem programının konuğu oldu. Gazeteci Mehmet Can Peçe'nin sorularını yanıtlayan Başkan Alkan, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin ağabeyini Çayeli Belediyesi'nde işe alması konusundada konuşarak iddialara cevap verdi. Başkan Alkan aynı zamanda Çayeli Belediyesi'nin devraldıklarında eski Başkan Atilla Esmen'den kalan borcu da açıkladı.

Çayeli Belediye başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin ağabeyini işe almasında tek sıkıntının söz konusu kişinin Belediye Başkanı'nın ağabeyi olması olduğunu ve onun dışında bir sıkıntı görmediğini dile getiren MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan “Rize’deki 3 belediyemizde ellerinden geleni yapıyorlar. Ekonomide ülkemizde önemli bir bütçe daralması oldu. Sorulduğu zaman belediye başkanlarımız ne olduğunu anlatabiliyorlar. Çayeli Belediye başkanımız aday olduğunda da söylemişti, Belediye başkanı olduğum zaman maaş almayacağım. Bunu İstanbul’da Ankara’da yaşayan vatandaşlarımızda biliyor. İsmail başkanın belediye başkanlığı maaşına ihtiyacı yok. Abisinin de yok. Çayeli’nin imarıyla alakalı ciddi bir sıkıntı vardı. Başkanımızın da İstanbul Büyük Şehir Belediyesinde imar müdürlüğü yapmış bir abisi vardı. Gelip Çayeli Belediyesinde de insanlara yardımcı oluyordu. İmar konusunda her şekilde orada vatandaşımıza yardımcı olma hususunda her şeyi yapıyordu. Bir meclis toplantısında toplantıda ki arkadaşlarımız neden bu işlere karışıyor diyerek tepki gösterdi. Orada da diyorlar ki madem öyle işe alın kendisini. Başkanımız da tamam diyor. Bunu söylerken de altını çizerek söyleyelim oradan maaş almıyor. Belediye başkanımızda maaş olmuyor aynı şekilde kardeşi de maaş almıyor.  Burada tek sıkıntı belediye başkanımızın abisi olması. Bu süreçle alakalı bizim Çayeli ile alakalı Derepazarı ve İkizdere belediyesiyle alakalı emekli olmuş, buralarla ilgili projesi olan planı olan İstanbul ve ya başka bir belediye de başarılı bir şekilde görev yapmış vatandaşlarımız varsa para almadan belediyelerine hizmet etmek isteyenler varsa, buyursun gelsin. Biz bunula mutluluk duyarız.” Dedi. 

Esmen'den 28 Milyon Borç Kalmış!

Çayeli Belediyesi'nin AK Partili Atilla Esmen'den devralındığı zaman 28 milyon borcu olduğunu ve bu borcun yüzde 50'sinin ödenerek 14 milyona kadar düşürüldüğünün altını çizen Alkan "Çayeli belediyesi ile alakalı ben bir iki örnek vereyim. Çayeli Belediyesi’ni 28 milyon borç ile İsmail Hakkı Çiftçi devraldı. Şuanda 14 milyon civarında bir borcumuz var. Özellikle bu pandemi sürecinde borcumuzu yarı yarıya indirdik. Bunu da çöp toplamayarak ve ya başka kısıtlamalara giderek azaltmadık. Çayeli belediyesi yine çalışmalarına devam ederek doğalgaz ile alakalı bir sürü programlamalar yaptı. Su projesi ile alakalı belediye başkanımızla beraber giderek çalışmalarımızı yapıyoruz. Yakın zaman da Çayeli büyük bir sel felaketi yaşadı ve buna rağmen borcumuz 14 milyona kadar indi" ifadelerini kullandı.

FLASH53
 

Editör: HABER MERKEZİ