İLYAS GÜR (AHT)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın babaocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı olan Arif Mamatioğlu, adaylıktan çekilmesi için ölümle tehdit edildiğini ileri sürerek polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın babaocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı olan Arif Mamatioğlu, adaylıktan çekilmesi için ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü. Önceki gün akşam saatlerinde evinin telefonla arandığını belirten ve ilçede esnaflık yapan Mamatioğlu, 'Telefonu eşim açtı. Kendisini tanıtmayan bir kişi önce beni sormuş, evde olmadığımı öğrenince de, 'Arif'e bir mesajımız var. Kendisine bir hafta süre veriyoruz. Eğer adaylıktan çekilmezse ölüm fermanını imzalar' şeklinde tehditte bulunup telefonu kapatmış' dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Kendisini tehdit eden kişinin kim olduğunu bilmediğini belirten ve Güneysu İlçe Emniyet Amirliği'ne suç duyurusunda bulunan Mamatioğlu, 'Şu anda Güneysu' da mevcut belediye başkanı AKP'li Ahmet Minder'in yanı sıra 6 aday var. Diğer adaylara herhangi bir tehdit gelmemiş. Sadece ben tehdit edildim. Çünkü mevcut belediye başkanı karşısında en güçlü aday olarak ben varım. Seçimde iddialıyım, kazanacağıma da inanıyorum. Bu tür tehditlere boyun eğmem. Seçimi kazanmak için çalışmalarımız sürecek' diye konuştu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ