Ersin ÇELİK'in haberi

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz karşı olduğu anayasa değişiklik paketinin referanduma gitmesi halinde halkı 'evet' dememeleri için uyaracağını açıkladı. 22 Temmuz'da Rize'den bağımsız milletvekili seçilerek Meclis'e giren ve geçtiğimiz aylarda Demokrat Parti'ye katılan Mesut Yılmaz halka da 'hukuk' uyarısında bulundu. 

TBMM'de Habertürk TV'den Tülay Ağaoğlu'nun soruları cevaplayan Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulan anayasa değişiklik paketinde asıl maddeler gelinmediğini ve iktidarın milletvekillerine baskı yapmaması halinde, parti kapatma, anayasa mahkemesi ve HSYK'nın yapısına ilişkin değişiklerin geçmesinin zor olduğunu söyledi.

Mesut Yılmaz şunları kaydetti:

'KRİTİK MADDELER BU AKŞAMDAN SONRA'
 
'Şu anda dün ve bugün görüşülen maddeler aslında herkesin onaylayacağı maddeler. Ana muhalefetin de zaten destek vermeye hazır olduğu maddelerdi. Asıl kritik maddeler bugün akşamdan sonra gelecek olan, parti kapatma, anayasa mahkemesi ve HSYK'nın yapısına ilişkin değişiklerdir. O maddelerde göreceğiz.
 
'REFERANDUMA GİDERSE HALKI UYARACAĞIZ'

Eğer Meclis'te iktidarın milletvekilleri üzerinde kuracağı baskıyla kıl payı geçer de halkın oyuna giderse o zaman da milleti bu konuda uyaracağız. Bunların yaratacağı sakıncalar konusunda uyaracağız.

HALKA HATIRLATMA

Şunu halkımızın unutmaması lazım; Bu memlekette bağımsız yargı herkese lazım. Teker teker her vatandaşımıza lazımdır. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede bırakınız parlamenter sistemi, bırakınız başkanlık sistemi demokrasi olmaz.'

Haber 7

 

Editör: HABER MERKEZİ