Ergenekon iddianamesinin sanıkları arasında yer alan ve 1998 yılında İHD Genel Başkanı Akın Birdal'a suikast düzenlemek suçundan da mahkum olan Semih Tufan Gülaltay'ın, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'a suiakst düzenlemek için Korkmaz Yiğit'ten talimat aldığı iddiaları da 2455 sayfalı iddianameye yansıdı. Hem gazeteci Adnan Akfırat'ın evinden çıkan belgelerde, hem de Gülaltay'ın ifadelerinde yer alan iddialara göre Semih Tufan Gülaltay'ın Akın Birdal ve Mesut Yılmaz suikasti için işadamı Korkmaz Yiğit'ten talimat aldı.

GÜLALTAY: 'BİRDAL'I VE YILMAZ'I ÖLDÜRMEMİ İSTEDİ. BENİ KULLANDI'
İddianameyi hazırlayan savcılara ifade veren Semih Tufan Gülaltay, Akın Birdal ve Mesut Yılmaz suikastı için anlaşmalarına karşın Korkmaz Yiğit' in hiçbir taahhüdünü yerine getirmediğini dile getirdiğini ve kendisi, arkadaşları ve avukatının Yiğit tarafından kullanıldığını, ileri sürdü.

KORKMAZ YİĞİT, SEMİH TUFAN GÜLALTAY İLİŞKİSİ 
Ergenekon iddianamesine yansıyan bilgilere göre, Akın Birdal suikastinde halen tutuklu bulunan ve yargılandığı mahkeme tarafından hakkında mahkûmiyet kararı verilen Semih Tufan Gülaltay'ın konu ile ilgili dosyası, temyiz edildiğinden halen 'Yargıtay' da bulunuyor. Semih Tufan Gülaltay, Ergenekon örgütüne üye olmak suçlamasıyla savcılıkta verdiği ifadede, avukatı ile Yiğit ailesi arasına yapılan 250 bin dolarlık anlaşma dışında bir başka anlaşmadan da söz ediyor. Korkmaz Yiğit'in 'temelde' aralarındaki bu anlaşma koşullarını yerine getirmemiş olmasından ötürü rahatsız olduğunu dile getiren Gülaltay'ın Korkmaz Yiğit'e karşı cephe aldığı de iddianamede yer alan bilgiler arasında.

AKIN BİRDAL SUİKASTİNİ KORKMAZ YİĞİT AZMETTİRDİ 
İddianamede yer alan ifadelerde Semih Tufan Gülaltay, İHD eski Genel Başkanı Akın Birdal suikastı sonrasında yakalanmalarının ardından kendilerine destek olması ve para göndermesi gereken Korkmaz Yiğit'in sözünde durmadığını belirtiyor. Korkmaz Yiğit'in Kanal 6 televizyonunun sahibi olduğu dönemde Genel Yayın Yönetmeni Ardan Zentürk ve Korkmaz Yiğit'in eşinin, Semih Tufan Gülaltay'ın avukatı Naci Gürkan ile temasa geçerek 250 bin dolar olarak anlaşmalarının ardında yatan gerçeğin ise; Semih Tufan Gülaltay'ın avukatının onu Korkmaz Yiğit ile tanıştırması olduğuna dikkat çekiliyor.

AVUKATINI KORKMAZ YİĞİT'E TAHSİLE GÖNDERİYOR 
Semih Tufan Gülaltay ifadesinde, avukatının alacağını tahsil etmesi için yeğeni Necdet Ateş'i görevlendirmesinin altında yatan amacın Korkmaz Yiğit ile aralarındaki anlaşmayı son bir kez daha anımsatmak olduğunu belirtiyor. İddianamede Semih Tufan Gülaltay'ın Akın Birdal ile ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz suikastı için, Korkmaz Yiğit ile anlaştıkları cezaevindeki yakın çevresine ve idareden kendisine yakın gördüklerine anlattığı da ifade ediliyor. İddialar arasında Semih Tufan Gülaltay'ın Korkmaz Yiğit'e eski terörle mücadele şubesi müdür yardımcısı Ümit Bavbek tarafından gönderildiği de bulunuyor.

'GÜLALTAY GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPACAK' 
Savcılığa ulaşan bir dokümanda da şu bilgiler yer alıyor:


'Semih Tufan Gülaltay, bugüne değin sabırla susup beklediğini ancak daha fazla sessiz kalmasının içinde bulunduğu koşulları değiştirmeyeceği kanaatine sahip olduğunu, Akın Birdal suikastı ile Mesut Yılmaz suikastı talimatını Korkmaz Yiğit' ten aldıklannı medya aracılığı ile kamuoyuna açıklayacağı gibi henüz 'Yargıtay' sürecinde olan dava dosyasının da ek ifadeler vermek sureti ile davanın yeniden görülmesini sağlayacağını dile getirmektedir. Semih Tufan GÜRALTAY' a 'Akın Birdal Suikastını' anlatması için birçok gazeteci başvurmuştur. Bu gazeteciler ile Gülaltay arasında geçen bir ilişki doğmuştur. Önümüzdeki günlerde ülke çapında gelişen olaylar ve skandallara yol açan haberciliği ile dikkatleri çeken bir araştırmacı gazeteciye açıklamalar yapacağı belirlenmektedir' (Gazeteport)


Editör: HABER MERKEZİ