Seçildikten sonra ilk kez İftar yemeklerine katılmak üzere memleketi Rize ‘ye gelen Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, deniz caddesini dolaşarak esnaf ziyaretinde bulundu. Yılmaz, kendisini  buradaki iş yerinde karşılayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu ile sohbet etti. Yılmaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada iftar yemeklerine katılmak ve hemşerileri ile bir araya gelmek amacıyla üç günlüğüne Rize’ ye geldiğini söyledi.

   

“Anayasa taslak hazırlığı baştan beri yanlış rayda gidiyor”

  

Eski Başbakanlardan Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada AK Partinin yürüttüğü yeni anayasa taslağı çalışmalarını değerlendirdi. Bu işin baştan beri yanlış bir rayda gittiğini ifade eden Yılmaz, “Türkiye ‘de bir anayasa reformuna ihtiyaç olduğunu öteden beri söylüyoruz. Bu konuda geçmişte çok istememize rağmen maalesef mecliste yeterli uzlaşmayı sağlayamadığımız için bir adım atamadık,ancak sınırlık değişiklikler gerçekleştirdik. Anayasanın daha geniş bir değişikliğe ihtiyacı var. Bunu yeni anayasa şekline konursa  o zaman korkarım ki  bundan hiç netice almak mümkün olmaz. Anayasanın değiştirilmesi gereken konuları üzerinde evvela bir uzlaşma komisyonu kurulmalı,değiştirilmesi gereken konular üzerinde mutabakat sağlanıp onarlın değiştirilmesi ile yetinilmeli, yeni bir anaysa işi yapımı işi hepten çıkmaza sürükleyebilir” dedi.

       

“Ülkede gereksiz yapay bir gerilim yaşanıyor”

       

Yeni anayasa taslağında özellikle türban konusunda tartışmaların yaşanmasının hatırlatılması üzerine Yılmaz şu anda Türkiye ‘de gerginlikleri artırmanın aksine tansiyonu düşürmenin ülke yararına olduğunu düşündüğünü söyledi. Yılmaz, “Aslında hükümette, sayın Başbakanda seçim ertesinde bu mesajı vermişti, ama aradan geçen iki ay zarfında bu mesajın gereği yerine getirilmedi. Ülkede gereksiz yapay bir gerilim yaşanıyor. Ben bunun Türkiye açısından çok ciddi riskler doğuracağını düşünüyorum. Bu kadar önemli kritik dış politika meseleleri ile karşı karşıya olduğumuz ,terör meselesi ile karşı karşıya olduğumuz bir ortamda bu tür gereksiz gerilimlere ihtiyaç  olmadığını düşünüyorum.” dedi.

     

“Merkez sağda ihtiyaç olduğun anda düğmeye basacağım”      

Seçimlerden sonra merkez sağı bütünleştireceği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Yılmaz, bu konuda arkadaşları ile temaslarına devam ettiğini belirterek “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bu konuda değerlendirme yaptım. Bana göre AKP şu anda Türkiye ‘de şu anda çok büyük bir oy oranı ile iş başına gelmiştir. Vatandaş haklı olarak bu kadar büyük destek verdiği bir partiyi bir süre deneyecektir. O süre zarfında yapılacak girişimlerin sonuç vermeyeceğini düşünüyorum. Eğer AKP bunu iyi değerlendirirse kendisini merkez sağda iyi sağlıklı bir noktaya oturtursa zaten bu arayışlara gerek kalmaz. Maalesef son günlerde ortaya çıktığı gibi gerilimi artırıcı yönde bir takım polemiklere yol açar,birleştirici olmak yerine ayırıcı olmaya devam ederse o zaman bu arayışlar daha da hız kazanır. Burada zamanlama meselesi önemlidir. İhtiyacın olduğu noktada harekete geçmek lazımdır. Ben bu konuda gerekli hazırlıkları yapıyorum. İhtiyaç olduğuna kanaat getirdiğin noktada düğmeye basacağım” diye konuştu.   

Editör: HABER MERKEZİ