22 Temmuz seçimlerinden beri sık sık girişimde bulunulan sağda birleşme, DP ve ANAVATAN'ın liderleri değişince yine gündeme geldi. Ancak bu kez işin içinde sürpriz bir isim var: Mesut Yılmaz...

Ankara’da siyaset yazla birlikte ısınıyor.

2007 seçimleri öncesinde yarım kalan, merkez sağda birleşme yeniden gündemde.

Türkiye’nin siyasi yelpazesinde merkez sağı temsil eden iki parti, Anavatan ve Demokrat Parti, birleşme yolundaki önemli adımı bugün atıyorlar.

Ankara’daki Celal Bayar Köşkü’nde ANAP Lideri Salih Uzun ve DP’nin yeni Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk  saat 14.30’da bir araya gelip, “birleşme” yolunda ilk adımı atacaklar. Cindoruk bu birleşmeye “demokrasi yürüyüşü” diyor.

BİRLEŞME DP ÇATISI ALTINDA
ANAP-DP birleşmesinin, Demokrat Parti çatısı altında gerçekleşmesi kesin gibi. Merkez sağdaki bu önemli adımdaki kilit isim ise, ANAP’ın eski lideri, eski Başbakan ve şimdinin Rize Bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz.

YILMAZ, CİNDORUK’LA İKİ KEZ GÖRÜŞTÜ
Celal Bayar Köşkü’nde bugün gerçekleşecek ANAP-DP birleşmesinin ilk adımları geçen  hafta içinde atıldı. Mesut Yılmaz ile Hüsamettin Cindoruk iki kez bir araya geldiler. Yılmaz ayrıca, Salih Uzun ile de görüştü. Görüşmelerde, birleşme önündeki son pürüzler de halledildi.

AMAÇ AKP’YE ALTERNATİF YARATMAK
ANAP ve DP’nin başlattığı bu hareketin amacı ise, siyasette AKP’ye bir alternatif yaratmak. Ancak tek hedef AKP değil. DP ve ANAP kurmayları, iyi bir sinerji yaratılırsa, sadece merkez sağdan değil, merkez soldan da destek almanın mümkün olacağını vurguluyorlar.

AĞAR VE MUMCU EŞİKTEN DÖNMÜŞTÜ
ANAP ve DP birleşmesinde ilk ciddi girişim 2007 genel seçimleri öncesinde gerçekleşmiş, ancak dönemin ANAP lideri Erkan Mumcu ile DP Lideri Mehmet Ağar, son anda çıkan pürüzler nedeniyle birleşmeyi gerçekleştirememişlerdi.

Editör: HABER MERKEZİ