AK Parti 29 MArt seçimleri için adaylarını büyük oranda açıkladı. Adaylık bekleyen bazı isimler aday gösterilmeyince son dakika transferlerini tercih etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak MHP'ye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise aday gösterilmeyince DP'ye geçti. Adaylık beklerken ismi çizilenler hayal kırıklığı yaşarken, en büyük hayal kırıklığını aday olmak için görevinden istifa eden bürokratlar yaşadı. 

Trabzon Belediye başkan adaylığı için 6 yıla yakın sürdürdüğü görevinden istifa eden GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay da aday gösterilmeyince açıkta kaldı.

HEZİMETİN BAŞ SORUMLUSU
GSGM eski Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'nin 2008 Pekin Olimpiyatları'nda yaşadığı hezimetin baş sorumlusu olduğu halde istifa çağrılarına karşın koltuğunu bırakmamıştı. Ancak Başbakan'a olan yakınlığı nedeniyle, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösteileceğine kesin gözüyle bakan Atalay 1 Aralık'ta, hezimete rağmen ısrarla terketmediği koltuğunu bırakıp adaylık için istifa etti. Fakat bu kez Başbakan'a yakınlığı yeterli olmadı ve Başbakan, görevinde başarısız olan Atalay'ın üstünü çizdi ve AKP Trabzon adayının Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu olduğunu açıkladı.

YENİ BİR KOLTUKLA MI GÖNLÜ ALINACAK
Trabzon adaylığı beklerken açıkta kalan Mehmet Atalay'ın ismi, şimdi de Anadolu Ajansı veya Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü için geçiyor. 

Milli Gazete'de spor yazıları yazarak başladığı meslek kariyerini,  Albayraklarla kurduğu yakınlık sayesinde Yeni Şafak Genel Müdürlüğü ile sürdüren Atalay, AKP hükümeti ile birlikte GSGM Genel Müdürlüğüne getirilmişti. Hem basın sektründe hem de bürokratlık yıllarında bir başarısı bulunmayan Atalay'ın şimdi de siyasi ilişkilerini kullanarak Anadolu Ajansı veya Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün başına geçebilmek için yoğun kulis yürütüyor. Bakalım Başbakan Erdoğan, Trabzon adaylığı konusunda üstünü çizdiği Mehmet Atalay'ın gönlünü almak için bu makamlardan birine mi atayacak, yoksa başarısızlığın faturasını Atalay'a mı kesecek? (Ensonhaber)
Editör: HABER MERKEZİ