Saadet Partisi eski Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, türban kararıyla Anayasa Mahkemesi’nin kendisine verilmeyen bir yetkiyi kullandığını ifade ederek, “Keyfiliktir. Bu işlemin 12 Eylül askeri darbesinin yaptıklarından hiçbir farkı yoktur. Bu darbenin iktidar partisine karşı yapıldığını sanıp sevinen başta anamuhalefet partisi olmak üzere bazı siyasetçilerin tutumu, aptallıktan başka bir şey değildir” dedi.

Bekaroğlu yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararını “darbe” olarak değerlendirdi. Bu kararla Anayasa’nın bazı maddelerinin askıya alındığını savunan Bekaroğlu şunları kaydetti:

“Anayasa Mahkemesi üyelerinin ‘şekil denetimi yetkilerini genişletip dolaylı esas incelemesi yapması’ Anayasa’nın tanımadığı bir yetkiyi kullanmaktır, keyfiliktir, Bu işlemin 12 Eylül askeri darbesinin yaptıklarından hiçbir farkı yoktur. Bu darbenin iktidar partisine karşı yapıldığını sanıp sevinen başta anamuhalefet partisi olmak üzere bazı siyasetçilerin tutumu aptallıktan başka bir şey değildir. Anayasa Mahkemesi bu karar ile TBMM’nin Anayasa değiştirme yetkisinin olmadığını söylüyor ki bunun anlamı da 22 Temmuz seçimlerinin yok sayılması, TBMM’nin bir şekilde kapatılmasıdır.”

AK Parti’nin bazı yanlışlarının bu sonuca sebep olduğunu söyleyerek susmanın darbe ile işbirliği yapmak anlamına geleceğini ifade eden Bekaroğlu, “Bu darbenin muhatabı, parlamentonun tamamı ve bütün olarak milletir, herkesin demokrasi ve siyaset adına bu müdahaleye karşı çıkması gerekmektedir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ