TBMM tarihinde ilk kez, oturumu yöneten bir TBMM Başkanvekili, evrak okuyarak Meclis İçtüzüğünü çiğnedi. Genel Kurul'da oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener, katip üye Fatoş Gürkan'ın ‘AKP' yazısını ‘AK Parti' olarak okuması üzerine, elindeki evrağı alıp kendisi okudu. İçtüzüğe aykırı hareket eden Akşener'i, Kanunlar Kararlar Dairesi görevlilerinin engelleme çabaları da durduramadı.

TBMM'de dün tarihi bir gün yaşandı. Genel Kurul'da milletvekili dokunulmazlık dosyalarına ilişkin evrağın okunması sırasında Katip Üye, AK Partili Fatoş Gürkan metindeki ‘AKP' yazılarını ‘AK Parti' olarak okuyunca CHP'liler itiraz etti. AK Partili vekiller ise metnin aynı olduğu konusunda ısrar etti. Tartışmaların uzaması üzerine oturumu yöneten MHP'li Akşener, Gürkan'ın elindeki evrağı alarak okumaya başladı.

UYARILAR HİÇBİR İŞE YARAMADI

TBMM Kanunlar Kararlar Dairesi görevlilerinin ‘Aman sakın okumayın' uyarısına rağmen Akşener'in evrağı sonuna kadar okuması, şaşkınlık yarattı. star'a konuşan TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi yetkilileri, Akşener'in oturumu yönetirken evrak okumasının Meclis tarihinde ilk kez yaşandğına dikkat çektiler.

Editör: HABER MERKEZİ