Haber: Mustafa Bayrak

MHP Eski İl Başkanı Zeki Mayı 9 seçim geçiren Devlet Bahçeli”nin kendini mutlaka değerlendirmesi gerektiğini belirterek” CHP örneği MHP de olmalı, Devlet Bahçeli komünizm sistemde bile olmayan uygulama içinde” dedi.

37 Yıldır MHP çatısı altında siyaset yaptığını söyleyen eski MHP İl Başkanı Zeki Mayı Gelişim TV de katıldığı Gündem Özel Programında Devlet Bahçeli”ye yüklendi.

Gelişim TV de yayınlanan Gündem Özel Programında Mustafa Bayrak”ın konuğu olan Eski MHP İl Başkanı Zeki Mayı 1,5 yıl önce görevden alındığını belirterek” Nedeni belli, yapılan kurultayda açıkça diğer adayı destekledik, benim gibi birçok il bunu yaptı ve hepsi görevden alındı. Parti içinde demokrası yok. 1,5 yılda 34 il görevden alındı” dedi.

Ayni şeyleri konuşuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli”nın son 13 yıldır aynı şeyleri konuştuğunu söyleyen MHP Eski İl Başkanı Zeki Mayı “ Bahçeli”nın söylediği 3 şey var. PKK, AKP ve Başbakan Erdoğan bunların dışında her hangi bir projesini gören varmı, bu konuşmaların dışında ülke için ön plana çıkarttığı birşey varmı?, hep aynı konuşmalar, her Salı günü eline aldığı kağıdı okuyarak basının karşısına çıkıyor. Geçmişte Ülkücüler arasında bir sıcak görüşme, bir ilgi vardı, artık bu bitti. 10 Ağustos seçimlerinin faturasını sandığa gitmeyenlere kesmeye çalıştı. Böyle siyaset olmaz” dedi.  

MHP de kadro var

MHP nin içinde genel başkanlık yapabilecek yüzlerce kişinin olduğunu söyleyen Mayı” Bahçeli o insanları pasifize ediyor. Kendi delegesi ile kendisini seçtiriyor. MHP Türk siyasetine renk katan milliyetçi bir partidir, maalesef Bahçeli ile MHP amacından ve ilkelerinden sapmaya başladı ve DYP ve ANAP siyasetine yönelmeye başladı.

1815 leri yaşıyoruz

Eski il Başkanı ve Bölge temsilcisi Zeki Mayı Güneydoğu”da maalesef geçmişi hatırlıyoruz. 1815 lı yıllarda ikinci Mahmut döneminde Eterya örgütü ile onun karşısında çıkartılan Filiketerya  örgütü 20 bin insanın ölümüne neden oldu, o tarihte mutevvikimiz olan İngilizler Yunanistan”ın kurulmasına neden oldular ve bağımsız bir devlet oldular.  1940 lı yıllarda aynısını Filistin yaşadı ve ABD , orta doğuda İsrail” ı kurdu. Şimdi yine ABD Güneydoğu da bağımsız bir Kürt devleti kurma peşinde, bununla birlikte Türkiye dağılmanın eşiğine gelecek. Cumhuriyeti dağıtmak isteyenler var, ancak Cumhuriyet bu milletin her şeyidir. Maalesef MHP bu konuda çok geride durmakta” dedi.

CHP gereğini yaptı

10 Ağustos seçimleri sonrasında CHP nin içinde patlak veren seslere karşı Genel Başkan Kılıçdaroğlu gereğini yaparak erken kongre kararı aldı. Demokraside olması gereken bu, bu karar Kılıçdaroğlu”nu yeniden genel başkan yapacağı gibi gelecek seçimlerde de CHP nin oylarının yüzde 2 ile 5 oranında artmasına neden olacak.  MHP ise oy kaybetmeye devam edecek. Bahçeli”nin seçmeni suçlaması, Cumhur Başkanlığı için Ekmelettin İhsanoğlu”nu teşkilata dayatması Erdoğan”ın Cumhurbaşkanı seçilmesine neden oldu” dedi.

   17 Aralik hükümet yıkardı

17 Aralik ta yaşanan yolsuzluk olaylarının Dünya”nin her hangi bir ülkesinde olması halinde hükümet veya hükümetlerin hemen yıkılabileceğini söyleyen Zeki Mayi” Bunca olaylardan sonra ortada hükümet kalıyor ise Muhalefeti sorgulamak gerek. Maalesef iktidarı dizayn edenler, muhalefeti de dizayn etmekteler” dedi.

   Türkiye de siyasi partiler kanununda mutlaka değişiklikler yapılması gerektiğini söyleyen Mayi “ Maalesef halkın sesi ortada yok,  artık Bahçeli ısrarcı olmamalı ve Ülkücülerden özür dileyerek istifa etmeli” dedi.

    Karal haklı

AK Parti Rize Millet vekili Hasan Karal”ın konuşmasında haklı olduğunu söyleyen Mayi” Bu muhalefet oldukça biz çok daha iktidar oluruz diyen Karal haklıdır. Karal ile birlikte Rize”nin sorunları için birçok kez yan yana geldik, CHP, MHP ve AKP olarak toplanıp Rize”nin meseleleni tartıştık.  Son 2 yıldır ilimiz hizmet alıyor ise bu bizlerin eseridir” dedi.

     Yeni bir partı doğar

Başbakan Erdoğan”ın Cumhur Başkanı olmasının ardından AK Parti”nin 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde yüzde 50 oranında oy kaybedeceğini söyleyen Mayi “ Yeni bir parti doğacak ve 12 yıldır AK Parti ye iktidar olma şansını veren Muhalefet yerinde sayacak. Yeni bir parti ile birlikte AKP den ayrılanlar bu partiye geçecek. Bununla birlikte MHP nin içinde de yakın bir tarihte kıbırdamalar bekliyorum” dedi.

    Bakırcı”yı çok ararlar

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap”ın partinin kuklası olduğunu söyleyen Zeki Mayı” Rize”de kukla aranıyordu ve kukla Kasap oldu, 2 dönemdir Belediye başkanlığı yapan Halil Bakırcı şehrin Günah Keçisi seçildi ve kenara ıtıldı. Bakırcı”ya teşkilat istediği gibi emir yağdıramıyordu.  Şimdi ise Kasap tüm emirleri Partiden alarak onların dediğini yapıyor. Başarılı olacağını düşünmüyorum. Rize”ye yazık olacak ve bu halk Bakırcı”yı çok arayacak” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ