MHP il başkanı Zeki Mayi iktidar yandaşlarının halkı SIT konusunda kandırdığını söyleyerek” Bu konuda karar bakanlar kurulunun, o zaman İstanbul da metro tünelleri nasıl yapılıyor. Bakanlar kurulu kararı ile bu inşaatlar sürebilir, kimse vatandaşı kandırmaya kalkmasın, hükümet İkizdere de emeline ulaşamayınca SIT bahane oldu” dedi. 

Gazeteciler ve Muhabirler derneğinde açıklama yapan MHP il başkanı Zeki Mayi SIT konusunda iktidarın sertliğini anlamadığını söyledi.

Gazeteciler ve Muhabirler derneğinde birçok konu da açıklamalarda bulunan MHP il başkanı Zeki Mayi SIT konusunda iktidar yandaşlarının ve başbakan in sert tutumunu anlamadığını söyleyerek” Her kurumu ele geçirmeye çalışıyorlar. Kendi istekleri olmayınca da sert çıkıyorlar. Bu nasıl demokrasi, 2008 yılında İkizdere turizm alanı ilan edildi. Hükümet buraya 25 HES ruhsatı verdi. Bu doğa katliamı demek. Bilim adamlarına göre bu bölgede 6 veya 7 HES olabilir. 25 HES bölgenin doğasını bozar. 2005 yılında hükümet 5366 sayılı kanunu çıkardı, bu kanun belediyeler ve özel idarelerin alacağı kararın bakanlar kuruluna gönderilmesi demektir. SIT alanları ile ilgili alınacak kararlar bakanlar kurulu tarafından kabul edilebiliyor. Bugün İstanbul metrosu nasıl yapılıyor. Tarihi yerlerden geçmiyorlar mı aynı yöntem İkizdere içinde geçerli, hükümet burada siyaset yapıyor. Siyaset değil de gerçeklere dönsünler, İkizdere ye yol da yapılır, Tünel de” dedi.

Mayi Cankurtaran dağının gündemde olmaması ile bu tünelin yapılmasına başlandığını söyleyerek” Cankurtaran dağı Hopa ile Artvin i birbirine bağlayacak, bu tünel için 100 trilyon harcanacak. 100 yıldır gündemde olan Ovit Tüneli hala proje aşamasında, aşama bittiğinde firma bu tünel olamaz diyecek ve tünel yapılmayacak” dedi.

VATANDAŞI DİLENCİ ETTİLER

26 Ağustos tarihinde Gündoğdu de meydana gelen Sel felaketinde 13 kişinin öldüğünü söyleyen MHP il başkanı Zeki Mayi 100 un üzerinde evin oturulmaz hale geldiğini söyleyerek” Hükümet sel sonrası 1,5 trilyon para gönderdi, evsiz ve sağ kalanlara 5 er milyar, ölenlerin yakınlarına 10 ar milyar verdiler. Kira yardımı yapacağız dediler. Hiçbir vatandaş kira bedeli alamadı. Yardım isteyenlere de “Bu takdiri ilahı” denildi. Tekirdağ, İstanbul ve Giresun da ise 7269 sayılı kanun geçerli sayıldı. Bu kanunda sel felaketine uğrayanların zararları karşılanıyor, Rize de uygulanmadı. Bu kanun AKP nin tercihine kaldı. TOKİ Rize de ev yapacak uzun vade ile vatandaşa satacak. Evleri yıkılan, oturulmaz hale gelen vatandaşlar yeniden ev satın alacaklar. Bu devlet anlayışı olamaz Rize siyasetçisi ve STK lar köydes ihalesi ve Silah ruhsatları ile uğraşsın” dedi.

KAÇAK ÇAYLAR ÇAYKUR A SATILACAK

Ankara da toplanan STK ve tarım bakanlığı ve gümrük bakanlığı ekipleri yakalanan çayların Çaykur a satılmasına karar verdiğini söyleyen Zeki Mayi “ Böyle bir kural olamaz, Çaykur satın aldığı bu çayları ne yapacak. Kendi çayına mı karıştıracak. Satın aldığı bu çayları ıhma edemez, Tarım bakanlığı müsteşarı Self çay kanununun yeniden gündeme geleceğini söyledi. 2011 seçimleri sonrasında yeniden kanunu gündeme getirecekler. Çaykur taş ören işçisi alacak, Çaykur da çalışan işçiler 4C kapsamına alınacak. 20011 seçim sonucu Çaykur un satışı demektir” dedi.

Rize MHP il teşkilatı 2 otobüs ile Ankara programı için Rize den Başkent e gitti.

Editör: HABER MERKEZİ